XINHUA – Membru al partidului de guvernământ din România, reţinut pentru presupuse acte de corupţie

XINHUA - Membru al partidului de guvernamant din Romania, retinut pentru presupuse acte de coruptieFostul vice-preşedinte al Camerei Deputaţilor din România, Viorel Hrebenciuc, a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, de procurorii anticorupţie, după mai multe ore de audieri, într-un caz de presupusă retrocedare ilegală a pădurilor, transmite agenţia de presă Xinhua.

După cinci ore de audieri în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Braşov, încătuşat, Hrebenciuc a fost dus de anchetatori la Curtea Supremă de Justiţie din Bucureşti.
La inceputul acestei luni, DNA a anunţat declanşarea urmăririi lui Hrebenciuc într-un caz de trafic de influenţă, în legătură cu presupuse restituiri ilegale de mari suprafeţe de pădure aparţinând Romsilva, societatea de administrare a pădurilor de stat.

Hrebenciuc, împreună cu alte persoane, se crede că au format un grup de crimă organizată pentru intra în posesia a 43.000 de hectare de păduri restituite ilegal de către Romsilva unui grup de persoane private. Prejudiciul Romsilva a fost evaluat la mai mult de 300 de milioane de euro, potrivit procurorilor DNA. DNA îl urmăreşte, de asemenea, pe Hrebenciuc şi într-un alt caz de trafic de influenţă.

Hrebenciuc este una dintre figurile grele din cadrul principalului partid de guvernământ, Partidul Social Democrat. Acesta a fost membru al Comitetului Executiv Naţional al partidului, lider al grupului parlamentar al social-democraţilor şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, înainte de demisia înaintată joia trecută.
Hrebenciuc şi-a anunţat demisia din Parlament, declarând: „Am decis să demisionez … eu sunt disponibil pentru procurori, pentru că nu mai am nici o imunitate … aceasta este propria mea decizie”.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa chineză, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.