Președintele Senatului României l-a primit pe Ambasadorul R.P. Chineze la București

Calin Popescu Tariceanu - Xu FeihongPreşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu l-a primit, joi, în vizita de prezentare, pe E.S. domnul Xu Feihong, noul ambasador al Republicii Populare Chineze la București.

Preşedintele Senatului i-a urat noului ambasador chinez mult succes în activitatea sa diplomatică în România şi a apreciat că „relaţiile bilaterale dintre cele două țări au o bază solidă, ceea ce constituie un avantaj pentru colaborarea pe viitor a celor două state”.
De asemenea, Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și-a exprimat satisfacţia pentru faptul că la nivelul guvernelor celor două ţări s-au initiat şi vor fi dezvoltate o serie de proiecte mari în domeniul energetic și de infrastructură.
La rândul său, ambasadorul Republicii Populare Chineze a apreciat că „pe plan politic, relaţia dintre România şi China este rar întâlnită”. Totodată, E.S. domnul Xu Feihong a afirmat că, pentru colaborarea în domeniul economic dintre cele două ţări, este nevoie de o baza solidă. Astfel, se impune studierea de către specialiştii chinezi a legislaţiei României şi a UE pentru ca politicile Republicii Populare Chineze să se coreleze cu politica europeană în domeniul economic.
În finalul întrevederii, ambasadorul chinez a reînoit invitația adresată Preşedintelui Senatului de a vizita Republica Populară Chineză, data vizitei urmând a fi stabilită pe canale diplomatice.
Sursa: Senatul României

REFERINȚE >>>
Ambasadorul Xu Feihong primit la Comisia pentru politică externă a Senatului României
Noul Ambasador al R.P. Chineze în România a depus scrisorile de acreditare
Xu Feihong, noul Ambasador al R.P. Chineze în România
Klaus Iohannis: „Dorim să dezvoltăm, în continuare, ansamblul relaţiilor cu Republica Populară Chineză”

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.