Igor Corman în vizită oficială în R.P. Chineză

Igor CormanPreşedintele Comisiei parlamentare pentru Politică Externă şi Integrare Europeană din cadrul Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman (foto), totodată şi vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova, a început, luni, o vizită oficială în Republica Populară Chineză.

La invitaţia părţii chineze, Igor Corman conduce o delegaţie politică-economică, agenda vizitei incluzând întâlniri cu reprezentanţii forului legislativ chinez şi cu lideri ai Partidului Comunist Chinez. De asemenea, agenda vizitei include întâlniri economice la Beijing şi în provincia Shandong, unde vor fi derulate discuţii cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din zona construcţiei de infrastructură, de promovare a vinurilor şi schimburilor de bunuri şi produse.

În cadrul unei vizite efectuate de partea chineză la Chişinău, în luna martie a.c., Igor Corman a declarat că „Este important ca relaţiile de parteneriat cu China să avanseze, astfel ca să rezulte proiecte investiţionale concrete, de care are nevoie ţara”, în condiţiile în care directorul general al Departamentului Internaţional al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, Hu Yanxin, a arătat că partea chineză este interesată să dezvolte proiecte investiţionale în telecomunicaţii, infrastructur şi construcţii.
Pe de altă parte, în cadrul unei discuţii derulate recent între premierul R. Moldova, Chiril Gaburici, şi Ambasadorul R.P. Chineze la Chişinău, Tong Mingtao, a fost discutată oportunitatea creării unei Zone Economice Libere pentru investitorii chinezi.
Vizita delegaţiei Republicii Moldova în China se derulează în perioada 17- 21 mai.

REFERINŢE >>>
Maia SANDU: „Suntem interesaţi să creăm oportunităţi pentru elevii şi tinerii din Republica Moldova interesaţi să înveţe limba chineză”
XINHUA – Republica Moldova poate conta pe România pentru integrarea în UE
COMENTARIU | Republica Moldova și noua monedă Gaburici
Lecția despre Unire și curaj, în vremuri interzise: Sofia Vicoveanca!
Moldovenii au confirmat mai multă minte decât românii

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa moldovenească, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Republica Moldova, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Igor Corman în vizită oficială în R.P. Chineză

  1. ANDREI spune:

    Macar ei .. daca nu noi …:).. bravos moldovenilor…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.