COMENTARIU | Când C.P.-Tăriceanu are dreptate

Când taci, consimţi. Fie că este vorba de o minciună, un furt, un abuz sau o crimă. Cazul doamnei Mariana Rarinca este unul şcoală, unde deţinătorii puterii (Justiţiei în acest caz: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) şi Direcţia Naţională Anticorupţie) dispun discreţionar şi dictatorial de viaţa oamenilor.

Timp de şase luni, Mariana Rarinca a stat în arest preventiv, după ce Livia Stanciu, preşedinta ICCJ, a formulat o plângere de şantaj. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus reţinerea Marianei Rarinca sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj la adresa unui înalt magistrat. Însă, judecătorii ÎCCJ, prin sentinţă definitivă, au dispus achitarea Marianei Rarinca stabilind nevinovăţia acesteia şi eliberarea imediată din arest, acuzaţiile de şantaj fiind NEFONDATE!

Evenimentele s-au petrecut în ultimul an, iar Livia Stanciu este tot preşedinta ÎCCJ, iar în DNA procurorii care au dispus arestarea sunt tot în funcţii. De marţi, de când preşedintele SenatuluI României, Călin Popescu Tăriceanu, alături de alţi senatori, a trimis o Scrisoare deschisă Preşedintelui României, Klaus Iohannis (vezi documentul de mai jos), PNL a devenit, odată în plus, PDL-ul din perioada guvernărilor Boc-Ungureanu, în care oamenii nu prezentau o prea mare importanţă.

Când aperi libertatea unui om nevinovat şi eşti acuzat de politicianism, ceva nu funcţionează în mintea liberalilor din gruparea PNL-PDL. Tăriceanu, din poziţia de Preşedinte al SenatuluI României, funcţie politică, are şi căderea şi interesul să apere libertatea oamenilor, chiar dacă această acţiune se rezumă la un gest public, la o Scrisoare deschisă.

Noul PNL vine, azi, să ne spună că ADEVĂRUL DE PARTID primează în faţa REALITĂŢII, ADEVĂRUL DE PARTID este mai important decât viaţa unui om pe care ar trebui să îl apere. ADEVĂRUL DE PARTID din interiorul noului PNL, spus simplu, are iz de politică de guerrillă, de dictatură, în care victimele nu se regăsesc în preocupările imediate.

De aici, observând reacţiile deplasate ale noului PNL-PDL și îngrijorările Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) care susţine că observă „acţiunile concertate ale unor reprezentanţi ai Senatului României şi a unei părţi din mass-media românească care (!!!) tind la afectarea echilibrului puterilor în stat prin subminarea autorităţii puterii judecătoreşti şi a sistemului judiciar în ansamblul său”, avem dovada unui joc periculos. Un joc în care instituţia Justiţiei se auto-proclamă infailibilă, iar cei care greşesc în interiorul Justiţiei sunt absolviţi de orice vină. Este inacceptabilă această realitate pe care PNL, DNA şi CSM încearcă să o imprime României.

Sunt perfect de acord cu afirmaţiile lui Tăriceanu care susţine că „reacţia lui Cătălin Predoiu şi a PNL îmi arată că oamenii lui Băsescu au ucis orice urmă de liberalism din acest partid. În loc să apere drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, noul PNL susţine şi îi apără pe cei care le încalcă. (…) Pentru PNL încălcarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor este scuzabilă, atât timp cât scopul final este atins. Astăzi, scopul este accederea la Putere. PNL a devenit astăzi echipa politică a unor procurori, pentru că vrea să ajungă cât mai curând la Putere.
Astăzi, în România, există mai mult decât oricând nevoia unor voci care să penalizeze excesele şi abuzurile care duc la încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Este nevoie de cât mai mulţi oameni care au convingeri liberale, din spaţiul societăţii civile, care să atragă atenţia asupra acestor excese, înainte ca acestea să devină o regulă. Îmi exprim, de asemenea, speranţa că preşedintele Iohannis, reprezentantul ales al tuturor românilor, va susţine şi el acest punct de vedere”.
Scrisoare Tariceanu  catre Iohannis 1Scrisoare Tariceanu  catre Iohannis 2

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la COMENTARIU | Când C.P.-Tăriceanu are dreptate

  1. Pingback: Apar tot mai mulți “curajoși” în presa românească | Lupul Dacic

  2. Pingback: Președintele Iohannis girează cel mai perfid sistem al României post-comuniste | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.