CHINA – ECE | Potenţialul de parteneriate China – Europa Centrală şi de Est este enorm

China-ECE, Ningbo iunie 2015Potentialul de parteneriate între China şi ţările Europei Centrale şi de Est (ECE) este unul enorm, a declarat, luni, la Ningbo, Consilierul de Stat, Ministrul chinez de Externe, Yang Jiechi, în deschiderea Forumului de cooperare pentru dezvoltare China – ECE.

Potrivit agenţiei de presă chineze Xinhua, naţiunile central şi est europene vor fi punţi importante în cadrul iniţiativei “O centură, Un drum”, conectivitate contribuind la îmbunătăţirea infrastructurii şi creşterea economică în regiune. Iniţiativa vizează varianta modernă a centurii economice a Drumului Mătăsii şi a Drumului Mătăsii Maritim în secolul XXI, proiect care va stimula comerţul internaţional şi va consolida legăturile economice.

În cadrul evenimentelor Forumului de cooperare pentru dezvoltare China – ECE a fost organizată prima ediţie a Expoziţiei de Investiţii şi Comerţ, la care participă aproximativ 200 de companii din cele 16 ţări ECE şi aproape 300 de companii chineze.

Potrivit Radio China Internaţional, pavilionul României de la Ningbo a găzduit un număr de 11 companii, “în principal firme care deja sunt prezente pe piaţa chineză cu produse tradiţionale româneşti, Magiunul de Topoloveni, vinuri din mai multe podgorii, cu mai mulţi producători, cu branduri deja cunoscute în China”, a declarat Secretarul de Stat pentru comerţul exterior în Ministerul Economiei, prezent la eveniment.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.