Tinerii chinezi au celebrat Ziua Culturii Române – Mihai Eminescu

Ziua Culturii Romane la BNDS 14.01.2016 bPentru al optulea an consecutiv, Beijing National Day School (BNDS), unul dintre cele mai valoroase şi renumite licee din capitala Chinei, a organizat un eveniment dedicat Zilei Culturii Române – Mihai Eminescu, eveniment care vine să confirme, să reafirme şi să transmită noilor generaţii prietenia pe care China o poartă României. Ediţia din acest an a evenimentului a avut ca temă „Ritm graţios: România în mişcare”, cu trimitere la performanţele gimnasticii ritmice româneşti.

Înainte de toate, ar trebui vorbit despre mediul în care trăiesc zi de zi tinerii chinezi care au şansa să fie acceptaţi la BNDS, un spaţiu al prieteniei, în care profesorii şi elevii sunt parteneri, aproape jumătate dintre cei aflaţi la catedră fiind dascăli veniţi din întreaga lume, fapt pentru care cursurile se derulează bilingv, chineză-engleză. În aceste condiţii, toţi elevii vorbesc fluent cel puţin o limbă străină, la care se adaugă pregătirea în alte limbi.

Cele câteva mii de elevi ai BNDS beneficiază de condiţii de educaţie de nivel internaţional. Cele mai noi metode de predare, de implicare în proiecte fiind parte cotidiană din ceea ce putem numi adaptarea la condiţiile existente în afara Chinei. Resursele puse la dispoziţia elevilor, pentru a identifica domeniul în care vor excela în viitor, sunt aproape nelimitate. Săli de spectacole, terenuri de sport în aer liber şi acoperite, cursuri de abilităţi în care poţi găsi pasiuni dintre cele mai diferite, de la muzică, la modă, de la pictură la IT, totul în cadrul unei şcoli de stat unde părinţii trebuie să achite o taxă anuală de şcolarizare.

Aici, în acest mediu de excelenţă, România este o prezenţă permanentă ca o moşternire a eforturilor susţinute cu ani în urmă de Ambasadorul Viorel Isticioaia-Budura, cel care alături de ţara noastră a adus în cadrul evenimentului şi Republica Moldova.

Ziua Culturii Romane la BNDS 14.01.2016 aSpectacolul pregătit în acest an de elevii BNDS a inclus o prezentare vestimentară tradiţională, un moment artistic special de gimnastică ritmică şi o scenetă în care a fost reprezentat visul unei tinere chinezoaice orfane de a ajunge o mare gimnastă, călcând pe urmele mamei sale. Efortul elevilor şi conducerii Beijing National Day School a fost apreciat în mesajele trasmise de Adrian Lupeanu, Ataşat Cultural al Ambasadei României în R.P. Chineză, şi Natalia Trifan, Consul al Ambasadei Republicii Moldova în R.P. Chineză. Ziua Culturii Romane la BNDS 14.01.2016 hTrebuie spus că alături de reprezentanții Ambasadelor României și Republicii Moldova, la eveniment au mai fost prezenți maeștrii Constanţa Abălaşei-Donosă și Emil Boroghină, dar şi directorul redacției de limba română a Radio China Internațional, Wu Min.

非常感谢北京市十一学校!

Ziua Culturii Romane la BNDS 14.01.2016 dZiua Culturii Romane la BNDS 14.01.2016 fZiua Culturii Romane la BNDS 14.01.2016 gZiua Culturii Romane la BNDS 14.01.2016 eAvertizare dantomozei-dimianpunctro

REFERINȚE >>>
„Rapsodia Română”, puntea culturală a tinerelor generaţii româno-chineze
Mihai Eminescu şi Nadia Comăneci omagiaţi în China
Eminescu sărbătorit la Beijing de China, România şi Republica Moldova
BNSD și cultura română în 2012201320152015,  20162017 

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Eminescu în China, Republica Moldova, Români în China, România, România - China, România - R. Moldova, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Tinerii chinezi au celebrat Ziua Culturii Române – Mihai Eminescu

  1. Adrian spune:

    Natalia teai schimbat mult de tot!

  2. Thank you very much Mr. Dan Tomozei ! I love you China ….
    Constanța Abălașei-Donosă

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.