Regizorul Corneliu Porumboiu, la Templul Cerului din Beijing

Corneliu Porumboiu, membru al juriului Beijing Film Festival 2016 BMembru al jurului Festivalului Internațional de Film de la Beijing ediția 2016, regizorul Corneliu Porumboiu a vizitat, marți, impresionantul Templu al Cerului din Beijing. Alături de colegii de juriu: Danis Tanovic, Teddy Chan, Brett Ratner, Florian Henckel-Donnersmarck și Takita Youjirou, Corneliu Porumboiu a admirat construcțiile imperiale, dar a avut parte și de dialoguri cu vizitatorii chinezi. (Sursa: Xinhua)

Corneliu Porumboiu împreună cu regizorul chinez Wang Yao vor prezenta aspecte ale istoriei filmului românesc în cadrul proiectului „Cinemateca Românească” derulat de Institutul Cultural Român din Beijing, care va fi inaugurat miercuri, 20 Aprilie. Cu această ocazie, Publicul chinez va avea posibilitatea să vizioneze filmul „Polițist, adjectiv” (2009), regizat de Corneliu Porumboiu.

Templul Cerului din Beijing

În competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Beijing ajuns la ediția a șasea, alături de alte 14 producții a fost selectat și filmul românesc „Aferim!”, în regia lui Radu Jude, câştigător al „Ursului de Argint” la Berlinala din 2015. Eveniment se desfășoară în perioada 16-23 aprilie.

Corneliu Porumboiu, membru al juriului Beijing Film Festival 2016 A

REFERINȚE >>>
Aferim!, în finala Festivalului Internaţional de Film de la Beijing

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din presa chineză, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.