AFERIM! Premiul pentru cea mai bună imagine, la Festivalul de Film de la Beijing

Aferim secenaProducția cinematografică „Aferim!”, în regia lui Radu Jude, a fost desemnată câștigătoarea premiului „Tiantan” pentru cea mai bună imagine, în cadrul celei de-a șasea ediții a Festivalului Internațional de Film de la Beijing (BJIFF). La ceremonia de închidere a festivalului, organizată sâmbătă seara, regizorul Corneliu Porumboiu, membru al juriului, a înmânat trofeul câștigat de „Aferim!” Ioanei Drăghici, director executiv al filmului.

Marele premiu al ediției 2016 a Festivalului de la Beijing a fost decernat producției argentiniene „La Patota”, film care a câștigat și premiul pentru cea mai bună actriță, în rolul interpretat de Dolores Fonzi.

Potrivit organizatorilor, pe durata festivalului au fost semnate contracte de colaborare în industria conematografică în valoare de peste 16,3 miliarde yuani (2,51 miliarde USD).
Aferim, premiul Beijing Film Festival 2016, Corneliu Porumboiu premiereAferim, premiul Beijing Film Festival 2016, Ioana Draghici

REFERINȚE >>>
Regizorul Corneliu Porumboiu, la Templul Cerului din Beijing
Aferim!, în finala Festivalului Internaţional de Film de la Beijing

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, Din presa chineză, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.