Iohannis: Al treilea autodenunț public. Pe când demisia?

Este pentru a treia oară de la preluarea mandatului când Președintele Klaus Iohannis își cere demisia! O face la modul public, dar numai în plan teoretic. Iohannis vorbește despre cei cu probleme în justiție care trebuie să renunțe la funcțiile publice până sunt declarați nevinovați, ori în cazul imobilelor de la Sibiu domnia sa a fost declarat pe românește hoț de case, alături de soție și soacră. Iohannis spune că „Un politician acuzat de corupție sau de delapidare, sau de minciună, sau de favorizarea infractorului, nu are ce căuta în fruntea statului până când nu își rezolvă problema. Duplicitatea și dubla măsură sunt ingredientele constitutive ale personalității președintelui României.

Iohannis: Al doilea autodenunț public. Pe când demisia?

Iată ce a declarat, ieri, Președintele Iohannis:

„Acuma, dacă mă întrebați așa, dați-mi voie să repet ce am spus: prezumția de nevinovăție funcționează pentru orice persoană dacă este urmărită penal sau judecată. Dar este o prezumție care se folosește și funcționează în aplicarea justiției, nu în aplicarea politicii. În politică nu există – nota bene, despărțim justiția de politică, cum vreau să rămână justiția departe de politic. În politică nu există așa ceva. În politică există promisiuni electorale, există integritate sau, dimpotrivă, există așteptări și există postura unui politician. Pentru ca un politician să fie credibil este nevoie să fie integru. Și atunci prezumția de nevinovăție este în alt capitol. Un politician acuzat de corupție sau de delapidare, sau de minciună, sau de favorizarea infractorului, nu are ce căuta în fruntea statului până când nu își rezolvă problema. Dacă este nevinovat, cinste lui, foarte bine, poate să revină în politică, să meargă înainte și să spună: „domnule, uite, am fost acuzat pe nedrept, dar mi-am dovedit nevinovăția și acum am venit să repar țara”. Super, dar până atunci…”. Textul integral AICI 

Pe scurt, „un politician acuzat de corupție sau de delapidare, sau de minciună, sau de favorizarea infractorului, nu are ce căuta în fruntea statului până când nu își rezolvă problema”! Corect, domnule Președinte, însă regula asta vă privește în mod direct și legal.

Președintele Iohannis își anunță demisia

Reamintesc celor care nu cunosc sau ignoră realitatea obiectivă faptul că în afacerile imobiliare derulate la Sibiu, Justiția s-a pronunțat și a decis că Președintele Klaus Iohannis a intrat ilegal în posesia unor case.

Tribunalul Brașov, 16.05.2014 – “… Constată nulitatea absolută a contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 924/01.06.1999 de BNP Bucsa Radu Gabriel, încheiat între pârâţii Baştea Ioan – decedat, moştenitor fiind Baştea Rodica, în calitate de vânzător, şi Johannis Carmen Georgeta şi Johannis Klaus Werner, în calitate de cumpărători. Dispune rectificarea CF nr. 9331 Sibiu sub nr. top 45/1 în sensul radierii dreptului de proprietate al pârâţilor Baştea Ioan, Johannis Carmen Georgeta şi Johannis Klaus Werner înscris sub nr. B9,10 şi 11 asupra imobilului de la A+ 1. (…) Obligă intimaţii Baştea Rodica în calitate de moştenitor al intimatului Baştea Ion, Lăzurcă Georgeta, Johannis Carmen Georgeta şi Johannis Klaus Werner să plătească apelanţilor – reclamanţi Oargă Ana, Oargă Ioan şi Antonescu Elisabeta suma de 4855,1 lei iar apelantului – intervenient Marinescu Marius Albin suma de 5,15 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Iohannis: Al treilea autodenunț public. Pe când demisia?

  1. Papinian spune:

    … da’ ce-aveti mai oameni buni de nu scoateti nici un cuvintel cu referire la pierderea casei din Sibiu, str. General Magheru nr. 35 – decizie definitiva si irevocabila, inca din 2005 ?!?!?

    Decizia Curţii de Apel Piteşti în cazul contestaţiei în anulare privind casa din Sibiu, Str. Nicolae Bãlcescu nr. 29, dobandita prin acelasi MO – modus operandi – ca si casa din Sibiu, str. General Magheru nr. 35, doar consfinteste / bate’n cuie hotararea Tribunalului Brașov, 16.05.2014 …

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.