Ambasadorul Maior un executant loial în războiul informațional SUA vs. Rusia

Ziua precede noaptea, la fel cum noaptea precede ziua … depinde când te trezești sau cum vrei să înțelegi legile fizicii. În mod similar, în funcție de modul în care îți alegi vorbitorii, Federația Rusă este un dușman al României și Europei de Est, cum la fel un alt grup bine selectat poate afirma că SUA, NATO și UE sunt dușmanii României.
Pe acest format, Centrul pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA) şi Centrul Pentru Participare Civică şi Democraţie (CPD) din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din București au organizat joi, 2 noiembrie, la Washington, o întrunire a cărei concluzie este una pro-americană, anti-rusă, la fel cum chiar titlul evenimentului anunța: “relatările anti-occidentale şi dezinformării de inspiraţie rusă în România”.
CEPA a reușit să dea greutate evenimentului prin invitarea și participarea la discuții a domnului George Maior, Ambasadorul României în SUA, care a întregit grupul de români care au afirmat ceea ce partea americană aștepta să audă: Remus Pricopie – Rectorul SNSPA, Dan Sultănescu – Director Executiv al Centrului pentru Participare Civică și Democrație, și Corina Rebegea – membră CEPA.

Nu aș fi aflat de evenimentul organizat la Washington, și la care au participat 15 persoane (plus alte trei-patru în asistență), dacă nu aș fi fost onorat să fiu menționat în lista celor care aduc o contribuție la ceea ce idendifică și Ambasadorul Maior “relatările anti-occidentale şi dezinformării de inspiraţie rusă în România”.

O să urâm SUA, mai mult decât Rusia!

Probabil raportor al evenimentului, Corina Rebegea a însumat o serie de articole apărute în ultima perioadă în media online de limbă română, între acestea regăsinduse alături de texte apărute în Evenimentul Zilei și Sputnik, și textul „REPET! Într-un stat responsabil, trimisul SUA la București ar fi expulzat de urgență!” – publicat de mine la data de 30 august 2017. O altă țintă a CEPA este Deputatul Liviu Pleșoianu, la rândul său un critic al acțiunilor SUA pe teritoriul României.

Textul-concluzie semnat de Rebegea dar mai ales mesajul postat de Ambasada României în SUA (de unde este preluată și fotografia de grup) vin să confirme o realitate cu care Europa Centrală și de Est se confruntă mai ales după anul 2001: propaganda occidentală agresivă prin dezinformare și decupare din context!

Ce nu înțelege Rebegea, Maior, CEPA și toți cei care susțin aberațiile promovate la evenimentul de la Washington este că românii nu sunt anti-americani, anti-UE sau anti-NATO, ci sunt împotriva metodelor cu care acestea se exprimă. De asemenea,  românii resping tot mai vehement rezultatele relației de parteneriat România-SUA, România-UE, rezultate care se traduc tot mai des în umilință.

Cehul “penibil”, sârbul “schizofrenic”, ungurul “dictator neo-fascist” şi diplomația americană

Corina Rebegea spune despre cei care scriu critic la adresa SUA și UE că sunt aceiași care “se opun la orice, de la vaccinare și homosexualitate, la capitalism și globalizare”. “Aceste voci prezintă calitatea de membru al UE și aderarea la căile de guvernare occidentale ca fiind incompatibile cu structura națională a României”.

Afirmațiile româncei Rebegea sunt false, impregnate de impostură și lipsă de minimă decență!

Mai grav este că afirmațiile sunt girate de Ambasadorul României la Washington și de instituții universitare din România care, în spatele ochelarilor de cal și a lipsei de demnitate, acceptă, odată în pus, sabotarea realității.

Televiziunea Română în serviciul propagandei americane anti-românești!

Criticile și profundele nemulțumiri legate de relația România-SUA, România-UE privesc în mod direct comportamentul brutal de superioritate al partenerilor, inacceptabil pentru un stat cu lideri demni. Așa cum am afirmat în repetate rânduri, Ambasadorul SUA la București se comportă ca un vătaf peste o colonie, fiind vinovat de încălcarea Convenției Relațiilor Diplomatice de la Viena, art. 41.1.:

Without prejudice to their privileges and immunities, it is the duty of all persons enjoying such privileges and immunities to respect the laws and regulations of the receiving State. They also have a duty not to interfere in the internal affairs of that State.” – Art. 41.1. 

Fără a pricinui vreo daună privilegiilor şi imunităţilor lor, este datoria tuturor persoanelor care se bucură de astfel de privilegii şi imunităţi să respecte legile şi reglementările statului care i-au primit. Aceștia au, de asemenea, obligaţia de a nu se amesteca în afacerile interne ale statului” (respectiv).

Atitudinea umilă în faţa occidentului, falimentul politicii est-europene

Dacă pe Ambasadorul României în SUA acest lucru nu îl deranjează, pe mulți dintre românii din țară și din afara ei îi revoltă în dublă măsură: pentru lipsa de respect a trimisului american, apoi pentru lipsa de reacție a autorităților române!

Iată de ce, să afirmi la modul grosier că în România sunt propagate „pagini sociale conspirative sau naționaliste” pro-Kremlin care își permit să arunce o privire critică asupra Ambasadorului Klemm este o mizerabilă manipulare și propagandă occidentală.

Închei prin a reda o parte din mesajul prezentat de Ambasadorul George Maior, la discuția CEPA de zilele trecute:

… „deşi nu este o ţintă clasică pentru propaganda rusă, în condiţiile opţiunilor majoritar pro-occidentale ale populaţiei, relatările anti-occidentale s-au înmulţit în ultima perioadă în România, având drept scop vulnerabilizarea statului, influenţarea de politici publice în domenii esenţiale, erodarea încrederii în valorile democraţiei liberale, în NATO, în Uniunea Europeană, în parteneriatul cu Statele Unite ale Americii, prin rostogolirea permanentă de informaţii false prin canale şi purtători de mesaj tot mai diverşi, majoritatea lipsiţi de credibilitate, dar insistenţi”.

Corect, domnule Maior. Erodarea se produce în principal și ca efect al prestației Dumneavoastră.

Și da, domnule Maior, atât timp cât libertatea și sănătatea vor permite, vom fi destui cei insistenți care să vă aducem aminte că nu vă faceți datoria față de români, față de România. NU! pentru a eroda sau vulnerabiliza relațiile cu SUA, UE sau NATO, ci pur și simplu pentru că Dumneavoastră și cei care conduc România acestor ani nu vă îndepliniți datoriile față de țară, cu responsabilitate.

Una dintre datoriile principale vizează asigurarea sentimentului de demnitate, asigurarea confortului material și de a fi mândri că suntem români la noi acasă și oriunde în lume. Pentru că nici măcar Dumneavoastră, deși sunteți Ambasador, nu vă permiteți ceea ce și-au permis și își permit Hans Klemm și alți ambasadori ai țărilor UE primiți la București.

Într-un stat cu autorități responsabile, trimisul SUA la București ar fi expulzat de urgență!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa, România, Rusia. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Ambasadorul Maior un executant loial în războiul informațional SUA vs. Rusia

  1. Nika Arseni spune:

    In aceste vremuri ,ajungem doar sa visam la vremurile cand iubirea era traita cu adevarat si inteleasa…barbatul completand femeia, si femeia completand barbatul…intalnirea echilibrului perfect,gasirea renumitului TAO….
    multumesc

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.