E.S. Vasilică Constantinescu a depus scrisorile de acreditare la Președinția R.P. Chineze

Preşedintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, a primit marţi, în cadrul unei ceremonii organizate la Marea Sală a Poporului din Beijing, scrisorile de acreditare ale noului Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în China, E.S. Vasilică Constantinescu (foto).

Alături de Ambasadorul României, în cadrul ceremoniei oficiale au prezentat scrisorile de acreditare și ambasadorii din Norvegia, Republica Coreea, Emiratele Arabe Unite, Gambia, Etiopia, Spania, Liban, India, Turcia, Portugalia. Video AICI

    

Anterior, copiile scrisorilor de acreditare au fost depuse în cadrul unei întâlniri derulate la Ministerul chinez de Externe, la data de 26 octombrie a.c., în prezența domnului Fan Yong, director general adjunct al Departamentului Protocol (foto MAE).

Ambasadorul Constantinescu a sosit la Beijing în luna octombrie şi îi succede în funcţie Ambasadorului Doru-Romulus Costea.

Vasilică Constantinescu s-a născut în 1969, la Târgovişte, este căsătorit și are două fete.

Este licenţiat în Litere al Universității Bucureşti și a urmat studii aprofundate în relaţiile internaţionale – Studii Asiatice, studii postuniversitare de limbă, cultură şi civilizaţie thai (Thailanda) și Colegiul de Studii Internaţionale şi de Securitate George C. Marshall (Germania).

Este diplomat de carieră din 1997, deținând succesiv funcții în cadrul misiunilor diplomatice ale României și Uniunii Europene. În perioada 2008-2015 a activat în cadrul Delegaţiei Uniunii Europene în Indonezia, Brunei Darussalam şi ASEAN. Din 2015 până în 2017 a activat în cadrul Misiunii Uniunii Europene pe lângă Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN)/al carei prim șef a fost și unde a deținut succesiv funcția de Însărcinat cu afaceri en pied și Adjunct al Șefului Misiunii/Ministru Consilier, până la preluarea funcției de Ambasador al României în R.P. Chineză.

De asemenea, în perioada 2003-2006, a fost lector și Profesor asociat la Academia Diplomatică din București și la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Relaţii Internaţionale-Studii Europene.

 

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Din arhive, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.