China a livrat astăzi primul avion cu ajutoare pentru Italia

Un avion cargo cu o încărcătură cu materiale medicale în greutate de 26,4 tone a plecat, astăzi, de pe Aeroportul Internațional Xiaoshan din Hangzhou, cu direcția Italia, ca prim răspuns la sprijinul promis de China în cadrul dialogului telefonic purtat marți seara de miniștrii de externe chinez, Wang Yi, și italian, Di Maio.

Potrivit informațiilor transmise de presa chineză, transportul cargo cuprinde 4.556 colete cu materiale de salvare în caz de epidemie.

O parte dintre materialele medicale sunt donate de autoritățile provinciei Zhejiang și includ măști medicale, măști N95, halate, îmbrăcăminte de protecție, ochelari de protecție și mănuși din latex. O altă parte a fost donate de județele Qingtian și Wencheng, din provincie, cu importante relații economice cu parteneri din Italia.
Avion cargo va zbura pe ruta China-Belgia, materialele medicale urmând să ajungă în Italia pe calea ferată, cu destinația finală Torino.

Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a declarat în cadrul discuției avute marți seara cu omologul italian Di Maio, că China va depăși toate dificultățile și va furniza Italia produse medicale, va crește exporturile de bunuri și echipamente, pentru a satisface nevoia urgentă de sprijin de care are nevoie Italia.

În cadrul proiectului de sprijin declanșat de China, sunt implicate orașele și provinciile chineze care au stabilite relații de înfrățire cu autorități administrative din Italia, dar și companii care derulează afaceri cu parteneri din Italia.

Italia a raportat până la data de 11 martie 10.149 de cazuri confirmate COVID-19, 1.004 de cazuri recuperate și 631 de decese.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Europa, Înţelege China, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la China a livrat astăzi primul avion cu ajutoare pentru Italia

  1. Snaider Paul spune:

    Ai naibii si comunistii astia ! Escrocii din Romania care urla din toti bojogii ,,jos ciuma rosie ” ar trebui lasati sa moara ….de ciuda !

  2. Pingback: Epidemia de coronavirus. China a trimis primul avion cu ajutoare în Italia - Așa și pe dincólo

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.