Siena Vușcan, româncuța care uimește România și China!

Am așteptat cu nerăbdare emisiunea „Românii au talent” în care a apărut Siena, prietena mea de o viață. Constantin, tatăl minunii de la Cluj care uimește o lume întreagă, m-a anunțat că se apropie momentul difuzării înregistrărilor făcute cu vreme în urmă. Și iată … minunea s-a produs la PRO TV, după ce a uimit televiziunile centrale din China, unde a fost urmărită de sute de milioane de telespectatori, ulterior fiind invitată să vorbească despre România, să cânte în românește și chineză, devenind un veritabil ambasador al bucuriei și prieteniei China-România.

Pe Siena o știu de când gângurea, de la primele luni petrecute în China, la Jinan, provincia Shandong. Și cine nu o cunoaște trebuie să știe că cel mai mare copil al familiei Vușcan mai are o pasiune alături de cântat, desenul. Pe amândouă le face la nivel excepțional pentru vârsta ei, având în casă doi profesori: Tatăl Constantin (foto jos în culmea fericirii) – profesor universitar în economie, pasionat de muzică și dans, Mama Sonia – profesor universitar de arte frumoase. Uite așa, Xiena este principal model și sursă de ambiție pentru sora mai mică, Anais, și în viitor pentru fratele Constantin care se află la școala primilor pași.

INTERVIU – Siena Vușcan: „Eu vreau ca toată China să mă știe”

Priviți spre Siena și descoperiți o pasiune, un potențial star internațional al satului global, nscută în Statele Unite, cu rădăcini în România, crescută și educată în China!

Siena este iubită în China pentru că este educată în spiritul cunoașterii lipsite de prejudecăți, a culturilor locale înțelese așa cum înțeleg cei care trăiesc în cultură, nu doar analizând superficial și mediocru ceva aflat departe, intangibil.

Siena, românca de șapte ani care devine vedetă în China

Chinezii au un proverb care spune așa: decât să auzi de 1.000 de ori, mai bine să vezi odată.
Lecția Sienei de la „Românii au talent” este despre sensibilitate, sinceritate și prietenie. Pentru că, în China, Siena este asimilată drept singura chinezoaică blondă, cu cârlionți și ochi albaștri.

Mulțumim, Siena!
谢谢锡耶纳!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Înţelege China, Români în China, România, România - China, Video. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Siena Vușcan, româncuța care uimește România și China!

  1. GHETAU MARCEL spune:

    DA. Intr-adevar . Multumim ,Siena!

  2. doina spune:

    un copil depinde de părinții lui pentru că ei îi deschid drumul calităților pe care le are, un popor depinde de conducătorii lui pentru că ei îi deschid drumul devenirii lui…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.