COVID-19 | Carantina obligatorie pentru călătorii din Beijing este o măsură incorectă!*

Decizia de a plasa în carantină, pentru două săptămâni, toate persoanele care vin sau pleacă din Beijing este incorectă, a declarat He Qinghua, inspector în cadrul Comisiei pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din cadrul Comisiei Națională de Sănătate din China. Potrivit acestuia, autoritățile centrale chineze și cele de la nivelul capitalei Beijing au emis reglementări clare cu privire la călătorii care pleacă din sau ajung la Beijing.

Astfel, a fost solicitată testarea cu acid nucleic pentru cei care au vizitat piața Xinfadi și personalul acesteia, pentru toate persoanele care locuiesc în comunități și orașe cu risc mediu și mare.

COVID-19 | China procesează zilnic 3,78 milioane teste

De asemenea, autoritățile din Beijing au împiedicat persoanele din comunități și orașe cu risc mediu și ridicat să părăsească zonele de reședință, iar persoanele care trebuie să efectueze călătorii în afara Beijingului trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului cu acid nucleic, efectuat în termen de șapte zile de la plecare.

Mai mult, persoanele care au un rezultat negativ de testare cu acid nucleic sau prezintă un cod de sănătate care include informații și rezultate negative, nu ar trebui să fie puse în carantină sau să le fie restricționate deplasările, atât timp cât iau măsuri de protecție personală și au o temperatură normală.

Nu în ultimul rând, administrațiile locale ar trebui să organizeze acțiuni de testare cu acid nucleic pentru persoanele care nu au putut prezenta un rezultat negativ efectuat în termen de șapte zile de la plecarea din Beijing. Dacă persoanele sunt testate pozitiv, trebui să primească tratament medical în carantină, iar dacă sunt testate negative și au o temperatură normală, acestor persoane ar trebui să li se permită libera mișcare.

COVID-19 | Beijingul NU este blocat!

Potrivit datelor prezentate vineri dimineața, pe teritoriul Chinei au fost confirmate 13 noi cazuri testate pozitiv COVID-19, 11 cu transmise internă, iar două importate. Toate cele 11 cazuri transmise intern au fost raportate la Beijing, în timp ce cazurile importate au fost înregistrate la Shanghai.
Capitala Beijing are înregistrate 280 de noi infecții, începând cu data de 11 Iunie.

Astăzi, China mai are sub observație 493 de cazuri, din care 8 în stare critică, iar 97 asimptomatice. (vezi graficul alăturat)

* Acesta este articolul cu numărul 200 scris pe tema sau în legătură cu epidemia/pandemia COVID-19

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, De departe ... România, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.