COVID-19 | Spania avea noul coronavirus încă din luna Martie 2019!

Specialiștii în virusologie din Spania au anunțat că au depistat urme ale noului coronavirus COVID-19 într-un eșantion de ape uzate din Barcelona colectate în luna Martie 2019, cu nouă luni înainte de identificarea bolii COVID-19 în China, au anunțat, ieri, oficiali ai Universității din Barcelona. Dacă va fi confirmată descoperirea genomului noului virus atât de devreme în Spania, ar putea implica faptul că boala a apărut mult mai devreme decât ceea ce susține acum comunitatea științifică.

Specialiștii Universității din Barcelona, ​​care testează apa reziduală începând cu mijlocul lunii Aprilie 2020, pentru identificarea potențialelor noi focare, au decis să facă teste și pe probe mai vechi. Astfel, au descoperit că pentru prima dată noul coronavirus a fost prezent în Barcelona la data de 15 ianuarie 2020, cu 41 de zile înainte ca primul caz local să fie raportat oficial.
Apoi au efectuat teste pe probe prelevate în perioada Ianuarie 2018 – Decembrie 2019, descoperind prezența genomului noului coronavirus în probele colectate la data de 12 Martie 2019.

„Nivelul prezenței SARS-CoV-2 (COVID-19) a fost scăzut, însă rezultatele au fost pozitive”, a declarat Albert Bosch, coordonatorul echipei de cercetare din cadrul Universității din Barcelona. Prezentarea cercetării AICI

Păstrând rezervele necesare în a declara definitive rezultatele cercetărilor, Dr. Joan Ramon Villalbi, din cadrul Societății Spaniole pentru Sănătate Publică și Administrație Sanitară, a declarat că sunt necesare „mai multe studii, mai multe probe care să le confirme, pentru a exclude o eroare de laborator sau o problemă metodologică”. Aceasta pentru că există potențialul unei fals pozitiv, datorită asemănărilor virusului cu alte infecții respiratorii.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Europa, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.