COVID-19 | Beijing, două noi cazuri după 21 de zile

Autoritățile din capitala Beijing au anunțat, marți, că au fost înregistrate două noi cazuri de infecție COVID-19, însă niciunul nu este infecție locală.

Primul caz este raportat la o persoană (53 ani) care venită din orașul Dalian, din nord-estul Chinei, în al doilea caz fiind vorba de o persoană (63 ani) venită din Indonezia, cu o escală în Hong Kong. Noile cazuri au fost înregistrate după ce capitala chineză, cu 22 de milioane de locuitori nu a mai înregistrat noi cazuri timp de 21 de zile.

Capitala Beijing înregistrează noi cazuri după ce, în luna iunie, a localizat focarul de infecție din piața en gros Xinfadi, când au fost depistate 355 de cazuri COVID-19.

În perioada 11 Iunie – 27 Iulie, din totalul de 335 de cazuri, 310 au fost recuperate, fiind externate din spitale, alte 25 rămânând sub supraveghere medicală, din care patru sunt cazuri asimptomatice.

La nivelul întregii Chine, sunt înregistrat 68 de noi cazuri COVID-19, 64 cu transmitere internă și patru cazuri de import. Potrivit Comisiei Naționale de Sănătate, 57 dintre cazuri au fost raportate în Regiunea Autonomă Xinjiang-Uygură.
Numărul total de cazuri aflate în monitorizare în toată China este de 391, din care 20 în stare severă.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.