COVID-19 | Test negativ obligatoriu la îmbarcarea în avioanele spre China

Pasagerii zborurilor cu destinație China trebuie să dețină, înainte de îmbarcare, un test COVID-19 cu rezultat negativ, procedură obligatorie valabilă începând cu data de 1 August, au anunțat reprezentanții Administrației Aviației Civile din China (AACC). Absența testului cu rezultat negativ va duce automat la blocarea îmbarcării. Măsura va fi aplicată în cadrul eforturilor de limitare a cazurilor importate de infecție și transmitere a noului coronavirus, pe fondul călătoriilor internaționale.

Pasagerii trebuie să dețină un rezultat negativ în urma unui test cu acid nucleic efectuat cu cel mult cinci zile înainte de îmbarcare, testele trebuind să fie efectuate la unități medicale recunoscute de ambasadele chineze din țările gazdă.

COVID-19 | Beijing, două noi cazuri după 21 de zile

Potrivit AACC, ambasadele chineze vor evalua capacitatea de testare a țărilor gazdă și vor formula proceduri de călătorie atunci când sunt îndeplinite condițiile de testare.

În ultima perioadă, AACC a permis mai multor companii aeriene străine să reia zborurile spre China, între acestea regăsindu-se Lufthansa și Air France KLM.
Pe de altă parte, o serie de companii aeriene au fost suspendate de la operarea rutelor din China, după ce mai mult de cinci pasageri au fost testați pozitivi pentru coronavirus, la sosire.

De la declanșarea epidemiei cu noul coronavirus, China a înregistrat 2.059 cazuri de infecție de import (vezi graficul alăturat).

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.