Beijingul redeschide grădinițele, școlile și universitățile

Copiii, elevii și studenții din Beijing vor reveni la școală, etapizat, începând cu sfârșitul lunii august a.c., în condițiile în care epidemia cu noul coronavirus este ținută sub control în capitală. Potrivit Comisiei pentru Educație din Beijing, elevii din clasele I – XII se vor întoarce la școală în perioada 29 August – 7 Septembrie, copii de grădiniță în perioada 8 – 11 Septembrie, iar universitățile începând cu 15 Septembrie.

Universitățile, colegiile și școlile profesionale, capabile să asigure prevenirea și controlul epidemic vor putea relua activitatea didactică, etapizat, începând cu 15 Septembrie, cu aprobare din partea autorităților locale.

Datele prevăzute pentru reluarea școlilor în Beijing:

29 August: Școlile elementare, clasele I-III ale liceului superior și clasele superioare de liceu
1 Septembrie: Clasele a V-a și a VI-a din școlile elementare și anul doi de liceu
7 Septembrie: Clasele a II-a și a IV-a din școlile elementare
8 Septembrie: Grupele a II-a și a III-a de grădiniță
11 Septembrie: Grupele I de grădiniță
15 Septembrie: Universitățile și școlile profesionale

Astăzi, capitala Beijing mai avea sub supraveghere un total de șase cazuri de infectări cu noul coronavirus. De la începutul epidemiei, în Beijing au fost înregistrate 935 de cazuri, cu nouă decese. (vezi tabelul de mai jos).

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.