PANDEMIA NEBUNILOR | România a dat 3,5 milioane € pentru cetățenii din Republica Moldova!

Nu sunt bani, nu sunt resurse, nu sunt materiale, profesorii și elevii să se descurce! Asta anunță președintele Iohannis și guvernul său liberal. Și, în condițiile în care guvernul de la București nu a fost capabil să pregătească redeschiderea școlilor, să asigure materialele medicale de protecție profesorilor și elevilor, aflăm, prin intermediul Ministerului de Externe, că „România a dat 3,5 milioane euro, pentru combaterea pandemiei în beneficiul cetățenilor din R. Moldova„!

În discursul prezentat în cadrul deschiderii oficiale a Reuniunii Anuale a Ambasadorilor Români, ministrul Bogdan Aurescu a făcut o serie de afirmații cel puțin surprinzătoare în contrast cu realitățile și luările de poziție interne. Adică, pentru români nu sunt resurse, dar se găsesc pentru cetățenii Republicii Moldova!

Dar, nu ai cum să nu te întrebi cum gândești și cum acționează guvernarea Iohannis-PNL, în beneficiul românilor și României?

Aici nu pot să vă spun decât că așa s-au gândit guvernanții în această perioadă. (…) Profesorii vor merge cu mască, pe care și-o vor procura ei, și elevii la fel„, declara președintele Klaus Iohannis, la 26 August, manifestându-și public totalul dezinteres pentru profesori și elevi. (vezi AICI)

Prin urmare, Guvernul de la București nu are resurse pentru români, însă, pentru a face paradă de pro-europenism și opoziție la Guvernarea de la Chișinău, găsește 3,5 milioane € pentru cetățenii Republicii Moldova. Pentru că, gestul României a fost și rămâne încadrat în acțiunile de falsă prietenie.

Am arătat în „România și mitocăniile occidentale în relația cu Republica Moldova!” cum guvernul de la București și reprezentanții oficiali ai României au dus și duc o campanie fățișă împotriva actualului guvern de la Chișinău, pentru a crește șansele grupării reprezentate de Maia Sandu, atât în plan parlamentar, cât și în perspectiva apropiatelor alegeri prezidențiale.

De dată recentă, intervențiile fățișe ale Bucureștiului în problemele interne ale Republicii Moldova s-au dovedit doar o deschidere pe panta derapajelor diplomatice și politice. Pentru că, „România anunță că devine oficial exportator de instabilitate!” odată ce, tot prin intermediul Ministerului de Externe, oferă 100.000 euro opoziției dispuse să doboare guvernarea din Belarus.

Asta se întâmplă, repet, în condițiile în care Guvernul Iohannis-PNL anunță fără pic de rușine că nu sunt bani pentru protejarea profesorilor și elevilor din România!

Cât sunt de reale și ușor de probat afirmațiile ministrului Aurescu, nu vom cunoaște niciodată! Pentru că se cunoaște deja că România a trimis materiale medicale NECONFORME în Republica Moldova, situație reflectată în media din cele două țări.

Cât din cifra de 3,5 milioane euro sunt în realitate și cât sunt cifre pe hârtie, pentru ca sumele reale să fie decontate în buzunare politice?

Mai mult, cât din suma anunțată a ajuns să fi alocată pentru proiecte care să determine afectarea sau destabilizarea politică?

Sunt întrebări legitime, generate de acțiunile succesive ale Guvernului Iohannis-PNL!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, CORONAVIRUS 2020, De departe ... România, Din arhive, Republica Moldova, România, România - R. Moldova. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.