Mită guvernamentală pentru credibilizarea pandemiei!

Este demonstrat că guvernările din Occident nu sunt capabile să abordeze pandemia Covid-19 cu responsabilitate. Absolut totul este tratat în limitele afacerilor de zeci de miliarde de euro sau dolari drenați de la bugetele naționale, spre multinaționalele care decid cu adevărat politicile și agenda publică. Guvernul de la București nu doar că nu face excepție, însă face zilnic demonstrații de incompetență care a generat nu doar prăbușirea încrederii publice, ci și a modului de abordare pandemiei.

Ca să convingă poporul că vaccinul anti-Covid-19 este o soluție, rebuturile guvernului Iohannis au emis Ordonanța nr. 19/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020, prin intermediul căruia va începe să mituiască românii, doar-doar se vor vaccina! Mita: de la 100 la un milion de lei!

În absența încrederii și suportului real și responsabil din partea statului, românul a ajuns să facă ceea ce știe cel mai bine: să improvizeze.

În lunile din urmă s-a ajuns până acolo încât există o piață neagră a certificatelor de vaccinare anti-Covid! Dai banul, ai certificatul!

Ce a făcut guvernul lui Iohannis?

A modificat Legea privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, așa încât actul medical să fie stimulat printr-o compensație financiară de 100 de lei, în bonuri de masă.

Pentru ca macabrul incompetenției să fie ridicat la rang de circ național, guvernul a inventat și „Loteria vaccinării”, unde premiile vor fi și de un million de lei!

La loterie vor participa toți cei vaccinați complet, în baza seriei înregistrate pe certificatele de vaccinare, așa cum a explicat Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă (foto).

„Apreciem că premiile cele mai consistente vor fi în valoare de 1.000.000 de lei, dar urmează să reglementăm periodicitatea și ritmul extragerilor”, a declarat Mihăilă! (vezi AICI)

Cu alte cuvinte, pentru construirea de spitale, pentru asigurarea actului medical, pentru elementarele măști care nu protejează, guvernul nu dispune de idei și resurse. În schimb, oamenii lui Iohannis transformă pandemia, cu riscurile și agraventele ei, în circ și mită.

Lipsit de memoria lui Decembrie 1989, lipsit de rațiune, prăbușit în sondajele privind încrederea publică, Guvernul lui Iohannis a trecut la cumpărat bunăvoință.

De la amenințări și sfidare, guvernul aruncă banii publici pe himere. De la 100 de lei, la mirajul unui milion! Nimic despre responsabilitate, despre comunicare, despre schimbările necesare și obligatorii în modul de abordare a eforturilor anti-pandemice, dar mai ales în cadrul echipei care și-a demonstrat limitele.

Textul Ordonanței nr. 19/2021 a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 834 din 31 august 2021.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, CORONAVIRUS 2020, De departe ... România, Europa, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.