COVID-19 | Autoritățile chineze au închis orașul Anyang cu 5,5 milioane locuitori!

Orașul Anyang, din provincia chineză Henan din China Centrală (463.71 Kilometri Sud de Beijing), a fost închis după ce autoritățile au dispus creșterea măsurilor de control epidemic, ca urmare a noilor cazuri confirmate Covid-19, varianta Omicron.
Potrivit raportărilor de astăzi, la Anyang au fost confirmate 84 de noi infecții locale COVID-19, după ce ieri au fost depistate alte 58 cazuri.

În aceste condiții, guvernul municipal a emis, luni seară, un ordin privind închiderea orașului, interzicerea circulației pietonale și rutiere, fiind declanșată o amplă acțiune de testare în masă a celor aproximativ 5,5 milioane de locuitori.
De asemenea, toate marile magazine și-au suspendat activitatea, rămânând deschise doar magazinele care asigură produsele și bunurile de strictă necesitate zilnică.

Primele informații arată că noile cazuri sunt legate de același lanț de transmisie care a afectat municipiul Tianjin (421.91 Kilometri Nord de Anyang), fiind confirmată varianta Omicron.

Potrivit raportărilor oficiale de astăzi, ale Comisiei Naționale de Sănătate (NHC), China continentală a înregistrat 192 noi cazuri COVID-19, din care 110 cu transmisie locală: 87 în provincia Henan, 13 în provincia Shaanxi și 10 în orașul-port Tianjin și 82 de noi cazuri importate, în 11 regiuni la nivel provincial.

La nivelul întregii țări (zona continentală, Hong Kong, Macao, Taiwan), numărul total de cazuri înregistrate la declanșarea epidemiei COVID-19 a ajuns la 134.289 (103.968 în zona continentală). Din total, numărul cazurilor recuperate este de 121.989, reprezentând 90,84%.

Astăzi, China mai are sub observație 6.601 de cazuri confirmate Covid-19, din care 21 în stare gravă.

Numărul total al deceselor înregistrate la nivel național, de la declanșarea epidemiei, este de 5.699, UN CAZ în ultimele două luni, (cu 4.636 cazuri în zona continentală, ZERO CAZURI din 14 Ianuarie 2021).

Pe de altă parte, Comisia Națională de Sănătate a anunțat că peste 2,9 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate, până ieri, în zona contionentală chineză.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Problema Taiwan, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la COVID-19 | Autoritățile chineze au închis orașul Anyang cu 5,5 milioane locuitori!

  1. Nebunia asta se va termina in timpul vietii noastre ??

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.