Alianța Nord-Atlantică (NATO), nu Beijingul, destabilizază securitatea internațională, transmite Misiunea RP Chineze în Uniunea Europeană, ca nouă reacție la declarațiile liderilor NATO și UE care acuză poziția Chinei de neutralitate în fața războiului din Ucraina.
Dacă Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, consideră neutralitatea Chinei „o provocare serioasă pentru noi toți”, Uniunea Europeană folosește noul portal EUvs.DiSiNFO pentru a firma că „rolul Chinei ca facilitator în conflict a fost accentuat”.
În fața noilor provocări ale NATO și UE, adăugate la permanentul asalt al SUA, oficialii din cadrul Misiunii Chinei la Uniunea Europeană transmit că autoritățile de la Beijing își conturează propriile concluzii în mod independent, fără să se lase influențate de o parte sau alta, solicitând respectarea dreptului internațional și a normelor care guvernează relațiile internaționale. Pe acest fond, de la izbucnirea crizei din Ucraina, China s-a angajat să promoveze discuțiile de pace și să depună eforturi active pentru detensionare.
CHINA: Rusia și Ucraina trebuie încurajate să dialogheze, nu să se lupte!
Secretarul general Jens Stoltenberg, declara zilele trecute că „China nu dorește să condamne agresiunea Rusiei”, iar „Beijingul s-a alăturat Moscovei pentru a pune sub semnul întrebării dreptul națiunilor de a-și alege propria cale (…) influența crescândă și politicile coercitive ale Chinei ne afectează securitatea” (vezi AICI), stârnind reacția tranșantă a Chinei:
„Dorim să le reamintim celor interesați să nu închidă ochii în mod selectiv. În ultimele decenii, cine a răspândit dezinformarea pentru a duce război, încălcând suveranitatea și integritatea teritorială a altor țări? Cine și-a extins sfera geografică și gama de operațiuni care au perturbat stabilitatea regională? Cine a provocat conflicte care au provocat mari dezastre umanitare? Este nevoie să ‘dai vina’ pe cei responsabili? Folosirea standardelor duble nu va înșela lumea.” (vezi AICI)
Într-o reacție anterioară, reprezentanții Chinei în UE au arătat că: „fiind o rămășiță a Războiului Rece și cea mai mare alianță militară din lume, NATO continuă să își extindă sfera geografică și gama de operațiuni”, fără să explice „ce fel de rol a jucat în pacea și stabilitatea mondială”.(vezi AICI)
În mod firesc, Uniunea Europeană, ca parte interesată a NATO, susține declarațiile lui Jens Stoltenberg, renunțând la diplomație, argument și rațiune, atacând China prin intermediul EUvs.DiSiNFO. Acest instrument al UE este o platformă de propaganda și pus la zid orice nu se găsește în linia pozițiilor UE, un site în care incompetența și lipsa de dialog sunt acoperite cu comentarii pretins echilibrate, cu prejudecăți și etichete preluate unanim de Occidentul direct implicat și interesat (și) în războiul din Ucraina.
„Atrocitățile” de la Bucha acoperă bio-laboratoarele militare deținute de SUA și Germania în Ucraina!
Pentru a înțelege decăderea diplomației UE, este suficientă lectura articolului intitulat “China’s balancing act on the Ukraine war” (Acțiunea de echilibrare a Chinei în războiul din Ucraina), în care absolut fiecare luare de poziție oficială a Chinei este interpretată folosind prejudecățile și obsesiile expansioniste specifice Occidentului.
Am mai arătat și scris de eroare diplomațiilor SUA, UE și NATO, care continuă să privească spre China cu o gravă incapacitate de a înțelege mesajele Beijingului, dublată de obsesia de a le supune unor șabloane globaliste. Spre deosebire de Occident, China și chiar Rusia, sunt consecvente cu sine, nu practică dublul limbaj, nici dubla măsură.
UE, între cooperare și amenințare la adresa Chinei!
Iată un pasaj din articolul apărut pe EUvs.DiSinfo, care ar putea reprezenta o lecție de miopie în fața realității:
“Deja înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia, China a schițat câteva poziții care acum par să fie bătute în piatră. Mai presus de toate, este că NATO și SUA sunt de vină pentru acest război (perpetuând un mit văzut în narațiunile pro-Kremlin), conduse de sentimentul lor anti-China și anti-Rusia, împingând Rusia într-un colț. Mai târziu, alte narațiuni împrumutate din manualul Kremlinului au reapărut pe canalele controlate de stat chineze: narațiunile de conspirație conform cărora SUA operează bio-laboratoare militare opace și periculoase (folosite și de China pentru a îndepărta de la sine urmărirea originii COVID-19) și că serviciile de informații americane sprijină grupările neonaziste din Ucraina. Prin republicarea articolelor de la Sputnik, mass-media chineză a oferit o platformă publicației sancționate pentru a răspândi aceste conspirații.
Aceste narațiuni anti-SUA și anti-NATO întăresc ideea că Rusia nu este agresorul. După ce Rusia a invadat, China s-a asigurat că își reiterează înțelegerea cu privire la preocupările de securitate ale Rusiei, învinovățind și mai mult Occidentul pentru abordarea sa de confruntare.” (vezi AICI)
Fie și numai acest pasaj evidențiază problemele UE, nu ale Chinei: propagarea obligatorie a pozițiilor anti-Rusia, negarea existenței și clarificarea activității bio-laboratoarelor SUA și ale țărilor UE din Ucraina, negarea existenței și sprijinului acordat grupurilor neonaziste din Ucraina, dar și controlul mass media de către stat.
Cooperarea China-Rusia în domeniul securității și respingerii hegemoniei nu are granițe!
Este extrem de interesant cum ajung Uniunea Europeană și NATO în situația de a contrazice realitatea evidențiată în presa liberă (!?) până la declanșarea războiului, realitate care este probată cu documente și argumente privind bio-laboratoarele și grupările neonaziste din Ucraina controlate și finanțate de Occident, de ani de zile.
În mod cert, în timp ce China cere negocieri de pace serioase și angajate Rusia-Ucraina, UE, SUA și NATO nu fac decât să alimenteze și să caute să extindă conflictul, situația subliniată fie și numai prin sutele de tone de armament și muniție trimise în sprijinul Kievului, care nu este lăsat să se așeze la masa negocierilor, așa cum nu a fost lăsat de UE, SUA și NATO, să pună în aplicare Acordul Minsk 2, care ar fi salvat Europa și întreaga lume de la tragedia ucraineană.
China-Rusia, în oglinda relației UE-SUA, parteneriat vs. hegemonie!
În această privință, nu există dubii, iar acuzațiile la adresa Chinei nu sunt nimic mai mult decât provocări, parte a unei tentații morbide a liderilor europeni de a urma calea sinucigașă promovată de zeci de ani de SUA.
Spus foarte pe scurt, din nou, China are dreptate! Pentru că armele NATO în Ucraina vor crea „efectul” celor din Libia, care au alimentat un război civil ce s-a menținut vreme de zece ani.
Practic, Ucraina are nevoie de pace și de securitate, nicidecum de un conflict perpetuu conceput pentru a servi intereselor SUA și Alianței. Deși invaziile militare trebuie respinse în totalitate, fie că ele s-au desfășurat în Irak, fie că au loc – în momentul de față – în Ucraina, transformarea Ucrainei într-o altă zonă convenabilă de luptă geopolitică perpetuă între NATO și Rusia NU este răspunsul cel mai adecvat.
Deși atitudinea Occidentului față de Ucraina este diferită, comparativ cu poziția acestuia față de victimele intervențiilor sale, nu trebuie să presupunem că ucrainenii vor fi privilegiați în raport cu popoarele prejudiciate de intervențiile armate din Orientul Mijlociu.
Deși încălcarea suveranității oricărei țări este ilegală conform dreptului internațional și este o încălcare gravă a Cartei Națiunilor Unite, aceasta nu înseamnă că singura soluție la violență este răspunsul cu aceeași monedă. Dacă în estul ucrainean s-a desfășurat vreme de 8 ani un război civil soldat cu prețul a mii de vieți, privând comunități întregi de orice sentiment de pace sau securitate, cu siguranță, armele NATO nu pot aborda cauzele fundamentale ale acestei lupte comunitare, ci, dimpotrivă, doar o alimentează în continuare. Așa că da, NATO și nu Beijingul destabilizează securitatea internațională, o realitate imposibil de contestat!