SUA și UE luptă împotriva Rusiei, până la ultimul ucrainean!

Când SUA investesc peste 3 miliarde USD în războiul din Ucraina, când UE alocă zeci de miliarde pentru “susținerea” efectelor generate de războiul din Ucraina, este evident că NU SE DOREȘTE, că președintele actor Zelenskiy NU ESTE LĂSAT să ducă tratative de pace!
În aceste condiții,  SUA și UE vor folosi Kievul ca marionetă împotriva Rusiei, până la ultimul ucrainean! Apoi, prin efect de mantă, împotriva Chinei. Pentru că, oricât de tragică este operațiunea militară specială rusă din Ucraina, la fel de criminale sunt atitudinea și permanenta provocare ale SUA și UE, care se folosesc de inconștientul președinte Volodimir Zelenskiy!

Astăzi, sunt marcate două luni de zile de la declanșarea operațiunii militare speciale din Ucraina, în care Rusia, după ani de zile de așteptări, a apelat la metodele SUA: sfidare, aroganță, crimă! Să nu ne mințim, așa cum fac de două luni formatorii de opinie care au trecut de la specialitatea Covid, la specialitatea Ucraina: războiul declanșat de Rusia este un răspuns la sfidarea, aroganța, proasta superioritate, cu care Occidentul tratează întreaga lume, nu doar Rusia.

De două luni, Occidentul se confruntă cu cea mai dură și tranșantă replică primită după căderea Cortinei de Fier, când nu doar Europa de Est a devenit spațiul jafului la liber.

Țările fostului bloc comunist au folosit, în ultimii 30 de ani, ca prelungitor și gură de oxigen pentru economiile “lumii libere”. Privatizarea economiilor comuniste europene a avut ca unic scop eliminarea concurenței și inundarea piețelor cu produse occidentale, apoi cu preluarea forței de muncă ieftine, iar în final cu consolidarea economiilor naționale dominate de investitorii străini care dictează guvernelor naționale! În mod evident, asta nu este democrație, nici economie de piață în care există dialog și negociere pe picior de egalitate.

Să admitem că, de două luni, nu avem ce să așteptăm de la Rusia. Să admitem.

Însă, de două luni, Ucraina a devenit spațiul în care, zi de zi, demonstrată proasta superioritate occidentală exprimată în fața lumii ca o manifestare provincială a barbarismului cu care, de secole, Europa a tratat culturile și popoarele lumii. Pentru că, principala vinovată pentru tragedia Ucrainei este Uniunea Europeană care acceptă hegemonia SUA, devenind instrumentul prin care continentul european este măcelărit … din nou!

Care este motivul pentru care țările Uniunii Europene acceptă și susțin demența criminală promovată de industria militară americană? În condițiile în care absolut toți liderii uniunii se exprimă folosind discursurile SUA, când a dispărut democrația din Europa? Sau poate ar trebui să ne întrebăm dacă a existat vreodată democrație în spatele strălucitorului ambalaj al Uniunii Europene?

În aceste condiții, nu trebuie să ne mire că Uniunea Europeană a devenit un mesager al intereselor hegemonice americane, nu doar în relația cu Rusia, ci și cu China, în fața cărora nu face decât să execute interesele promovate de Washington, dictate de decidenții din umbră. Toată lumea a înțeles că inclusiv Uniunea Europeană a pus dorința răfuielii și dominației mai presus de viața și pacea Ucrainei. Și asta nu de ieri, ci de mai bine de șapte ani, de când SUA și UE au impus regimurilor de la Kiev să nu respecte și aplice Acordurile de la Minsk, negociate și agreate de toate părțile.

Acum, în realitatea dezastrului umanitar și economic, Uniunea Europeană, la dictarea SUA, insistă să ceară Kievului condus de dictatorul președinte Zelenskiy să nu accepte niciun compromis care ar putea duce la pace.

În aceste condiții, democrația UE este perfect exprimată de liderul de la Kiev: a eliminat opoziția politică, a eliminat presa liberă, a impus legea marțială! În Ucraina, de ani de zile au fost eliminate libertățile minorităților naționale, iar etnicii ruși au fost transformați în ținte pentru demenții din organizația neo-nazistă Azov. Democrația UE a tolerat crimele produse de Azov în Donbas, a tolerat ca autoritățile de la Kiev să priveze de drepturile legale bătrânii și copiii din Donbas, drepturi sistate de fostul președinte Petro Poroshenko și continuate de președintele Zelenskiy!

Dar … aceasta este democrația promovată de UE în relația cu țările care îndrăznesc să își ceară dreptul de egale între egali, așa cum prevede Tratatul European. Este democrația impusă arbitrar, iar Ungaria este cel mai bun exemplu în acest sens, pentru că România, după executarea lui Dragnea, s-a aliniat integral democrației la ordin, cu tot cu noul slugarnic și imoral PSD.

Ați auzit, în ultimele două luni, vreun lider european să ceară ferm Kievului să negocieze cu Rusia? Nu! Pentru că Uniunea Europeană la rândul său și-a pierdut independența, iar cele 27 de state membre nu sunt decât o adunătură condusă de lideri șantajabili, impostori, corupți. Forța lor este una de fațadă și exclusiv în fața țărilor precum Ucraina sau, din nenorocire, România, acolo unde președintele, premierul, parlamentul, sunt pioni gata oricând să țopăie la ordinul venit din afară.

De două luni de zile, la Kiev absolut nimeni nu gândește și nu are nici cea mai mică preocupare pentru Ucraina și ucraineni, așa cum la București președintele și guvernul nu au o reală preocupare pentru interesele României și ale românilor, fiind în permanentă așteptare a ordinelor venite de la Washington și Bruxelles.

Când conglomeratele SUA și UE vorbesc despre drepturi și libertăți, dar nu văd dictatura pe care au cultivat-o în Ucraina, nu văd piticul dictator promovat drept “erou” global, nu avem motive să așteptăm pacea! SUA și UE folosesc dublul limbaj, dubla măsură, condamnând în Ucraina ceea ce amândouă fac la nivel global în relația cu absolut toate statele, urmărind hegemonia și interesele proprii, în detrimentul celorlalte state. Pentru că, SUA și UE au ajuns două multinaționale în care investitorii din umbra caută profit inclusiv din moarte!

Este unul dintre motivele pentru care, în absolut toate declarațiile și acțiunile sale, în raport cu realitatea, Rusia este mult mai corectă și consecventă, așteptând ca autoritățile ucrainene să fie lăsate să dialogheze și să negocieze pentru … o posibilă pace!

Până atunci, Kievul devine noua Meca la care se închină absolut toți impostorii și instigatorii la crimă împotriva poporului ucrainean, impostori care nu vor plăti niciodată pentru complicitatea la crimă.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, România, Rusia, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la SUA și UE luptă împotriva Rusiei, până la ultimul ucrainean!

 1. Rusia prelungește această operațiune specială nepermis de mult! Cel puțin, din această perspectivă privesc eu lucrurile! Care-i scopul unei asemenea campanii fără scadență? Probabil, alegerile din toamnă ale Congresului american, posibila debarcare a lui Biden, dorința Kremlinului de-a extinde conflictul în întreaga Europă, știut fiind faptul că figuri marcante (una dintre ele, spre exemplu, fiind Herman Abs un bancher de frunte al lui Hitler, ce prosperase enorm în timpul celui de-al treilea Reich) ale economiei naziste au devenit fondatori de frunte ai Uniunii Europene. Alături de masoni, bineînțeles.
  Că Rusia și-a inventat sau nu motivele incursiunii ei prin teritoriile ucrainene, o asemenea decizie a liderului de la Kremlin nu-i deloc dificil de intuit! Cu atât mai mult cu cât putea recurge la un alt plan spre a evita reacțiile rusofobe ale comunității internaționale, spre a evita sancțiunile, spre a evita insultele aduse de neisprăvita marionetă senilă de la Casa Albă, spre a evita eliminarea ei din diverse instituții, foruri și organisme planetare. Dar la fel cum a tăcut cu falsa pandemie și-a preferat să producă propriul vaccin (tot atât de inutil ca și cele realizate de concernele farmaceutice occidentale, folosind aceeași tehnologie dementă- prelevarea de celule de la fetuși nenăscuți) acceptând jocul psihopaților globaliști, exact în aceeași manieră ocolitoare și aducătoare de moarte a procedat și-n cazul Ucrainei. Ca s-o spun direct, fiindcă mi-e mai la îndemână exprimarea, Putin avea posibilitatea în 8 ani să-i extragă pe toți cetățenii Donbasului, să elibereze complet regiunea, s-o pustiască, s-o năruiască bucată cu bucată și să evite încleștarea militară, ca și tragedia eliminării fizice a atâtor ucraineni nevinovați, precum și valurile de imigranți. Dacă președintele rus ar fi deținut tehnologia de-a contracara NATO, așa cum declară toți analiștii lor militari, atunci nu avea pentru ce să creeze zone tampon la granițele națiunii sale. Din moment ce pretind, că-s superior unuia sau altuia, atunci o demonstrez limpede, la țintă. Fără discuții inutile, fără basme cu Feți Frumoși!
  Naziștii din batalioanele Azov, din Sectorul de Dreapta și de prin alte formațiuni puteau fi vânați în toți acei 8 ani, unul câte unul de către Spețnaz (Spetsnaz, varianta în engleză). Și fix așa, lumea se liniștea aparent, s-ar fi inițiat un moment de respiro, deoarece animozitatea de secole dintre Vest și Est NU putea fi suprimată, eliminată, peste noapte, dar măcar ar fi fost evitată, într-atât încât Federația Rusă să nu fie considerată un stat agresor la fel ca SUA. Din nefericire, indiferent ce motive ar fi epuizat răbdarea administrației de la Moscova, începând de la „nuclearele” actorașului de mâna a doua, de la bio-laboratoare, de la genocidul populației din Donbas, de la neîndeplinirea acordurilor de la Minsk, de la întâlnirile sterile și acordurile eșuate cunoscute și mai puțin cunoscute (adică, inclusiv acelea din spatele cortinei) dintre reprezentanții marilor puteri, de la nu știu ce fel de dezacorduri existente pe la Cercul Polar, apoi la cele de pe Stația Spațială Internațională, repet, indiferent care ar fi fost imboldul (cunoscut de noi sau mai puțin cunoscut) care l-a împins pe liderul de la Kremlin la o asemenea acțiune, acesta trebuia să apară în fața întregii lumi cu PROBE, cu mărturii, cu dovezi care să confirme adevărul deciziei de-a ataca Ucraina. Hotărârea, în acest sens, eu n-o consider justificare, ci corectitudine, calitatea de a fi ferm, hotărât și mai ales DIFERIT de „excepționalii” și bătăușii planetei. În felul acesta, s-au creat premisele ca UE și SUA să lupte cu Rusia până la ultimul ucrainean.

  Spuneți: „Țările fostului bloc comunist au folosit, în ultimii 30 de ani, ca prelungitor și gură de oxigen pentru economiile “lumii libere”.” – Total adevărat! Dar dacă s-a ajuns aici, vinovată a fost înțelegerea de la Malta dintre Gorbaciov și Bush. Tot URSS-ul a trădat primul, consimțind la balivernele occidentale. Rușii au dorit ieșire la Mediterana prin Porto Eda al Mării Adriatice, pe care au și obținut-o de altfel întinzând o capcană americanilor, atunci la Malta. Aceștia, doar cu ochii pe harta Europei, au căzut în ea, dar, în cele din urmă, și-au „reparat” greșeala atacând Iugoslavia. E mult de relatat pe subiect, dar n-are rost să dezvolt! Toți cunoaștem faptele și mai ales repercusiunile!

  Și ultima problemă pe care o doresc s-o dezvolt este subiectul Dragnea! Mulți îl consideră un naționalist, omul providențial care ar fi redat demnitatea României. Nu, oameni buni, nici pe departe! Individul era (folosesc trecutul pentru că, deocamdată, este tras pe linie moartă) tot un produs (indiferent de rolul pe care-l interpreta) al serviciilor străine care au adus țărișoara asta la sapă de lemn! Care au distrus-o sistematic, care au otrăvit-o cu alimentele refuzate de Occident, care au depopulat-o, care au lăsat-o fără industrie, fără agricultură, fără învățământ, fără sănătate, fără armată, fără resurse, dar mai dureros- fără suveranitate. Faptul că deep state-ul românesc hotărăște, din când în când, să le mai zornăie cătușele ăstora de-au îngropat independența și economia acestei țări, nu mă încălzește cu nimic! Averile lor rămân neatinse, iar zidul de la Târgoviște rămâne în continuare pătat doar de sângele ultimului patriot român pe care l-a avut România! Ceaușescu a fost omorât pentru muuuult mai puțin, pe când căpușele astea, gen Băsescu, Dragnea, P. Roman, Adrian Năstase și alții și alții, încă respiră, încă vor să asiste zâmbitori la Prohodul României și eventual să stingă lumina după cântarea lui. Îmi pare rău că nu sunt în asentimentul autorului acestui deosebit și inteligent articol, dar nici n-aș putea fi, atâta vreme cât niciun politician NU mi-a reprezentat interesele, atâta vreme cât PSD-ul este partidul celor care l-au trădat pe Ceaușescu și au tranzacționat România la preț de en-gros. Când vor dispărea Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și ceilalți criminali, ar trebui să dispară și partidul celor care au avut nevoie de mii de morți ca să justifice preluarea puterii. E punctul meu de vedere, care-i argumentat exact de modul în care arată România în prezent, de sărăcia în care se zbate, de posibila ei dezmembrare într-un viitor nu tocmai îndepărtat.

  • Dan Tomozei spune:

   În mod cert, Dragnea nu a fost un … providențial. Asta a demonstrat-o singur. Lumea a așteptat mult prea mult de la el.

   • Da, lumea care NU a știut de implicarea organizațiilor oculte în structurile de putere ale statului român, despre lojile masonice care „dirijau” politica românească- inclusiv „Nostradamus” care-l deținea pe Dragnea între rândurile ei.
    Nu manifest atâta candoare și naivitate, încât să cred că-n partide și la conducerea României au ajuns și respectiv s-au instalat inocenții, cinstiții și cei dotați cu rafinament intelectual, dar din punctul meu de vedere niciun politician, din nicio formațiune creată după ’89 încoace, NU a urmărit interesul național în deciziile sale de-a lungul celor 33 de ani, niciunul n-a iubit România, niciunul NU și-a respectat înaintașii care au plătit cu viața ca țara asta să fie suverană și independentă, unitară și indivizibilă! Toți au profitat, toți și-au sporit averile și conturile de prin paradisurile fiscale, toți au consimțit la șantaje, la vieți duble, la trădarea statului român și-a neamului românesc Toți! Fără excepție!
    Iar noi, ceilalți, suntem în egală măsură vinovați pentru că i-am tolerat, pentru că i-am votat, pentru că NU le-am cerut să ne reprezinte cu demnitate, pentru că am fost cuminți și blânzi preferând să ne părăsim meleagurile natale decât să-i înfruntăm pe hoți și pe lichele, pentru că am preferat să ne plecăm cu umilință capetele decât să-i linșăm unul câte unul. Scriitorul kirghiz Cinghiz Aitmatov în cartea sa „O zi mai lungă decât veacul” descria procesul de mankurtizare obținut în urma tratamentului criminal aplicat păstorilor din stepa rusă. Aproximativ, prin aceeași transformare am trecut și noi…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.