Uniunea Europeană devine DIKTATURA MULTINAȚIONALĂ!

Înlocuirea sintagmei “egalitatea între bărbați și femei” cu “egalitatea de gen”, eradicarea dreptului de veto și a unanimității, educația și politica externă a fiecărui stat membru dictate de la Bruxelles, investițiile în armament și apărare dispuse și controlate de Bruxelles, alegerea comisarilor europeni pe baza “preferințelor politice” ale președintelui Comisiei … sunt doar o parte din componentele Rezoluției Parlamentului European (PE) adoptate la data de 22 Noiembrie a.c., referitoare la revizuirea tratatelor Uniunii Europene.
Uluitor este cum Parlamentul European a adoptat această aberație având ca principală motivare confruntarea “cu provocări fără precedent și cu crize multiple, în special războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”.

Altfel spus, în fața unei manifestări de agresiune și abuz, în fața unor acuzații de dictatură, UE răspunde trasformându-se în dictatură!

Cu doar 17 voturi (291 pentru, 274 împotrivă și 44 abțineri) a fost deschisă cutia pandorei europene spre ceea ce este ușor de înțeles că va transforma Uniunea Europeană – o uniune de state naționale, într-o DIKTATURA MULTINAȚIONALĂ! Trebuie cunoscut că la votul de marți, singurii europarlamentari români care au votat pentru transformarea UE în dictatură au fost cei ai USR și REPER-Dacian Cioloș, în timp ce europarlamentari PSD, PNL, PMP, UDMR și independenții au votat împotrivă.

Pentru cine înțelege realitatea UE ultimilor ani, se observă că în birocrația controlată de multinaționalele globale nimeni nu răspunde pentru erori, pentru sute de miliarde cheltuite abuziv și aberant. În aceste condiții, noua formulă propusă și adoptată, marți, de Parlamentul European vine să transforme uniunea de stat într-un spațiu de prizonierat statal, în care sunt anulate Constituțiile naționale și legile naționale (ceea ce deja se produce), guvernele naționale fiind reduse la nesemnificativul rol de executante ale deciziilor birocrației bruxelleze.

Potrivit documentului (vezi paginile 1-6), “revizuirea tratatelor este necesară nu ca scop în sine, ci în interesul tuturor cetățenilor Uniunii”. Care este interesul meu, în calitate de român, să vină cineva de la Bruxelles să îmi dicteze cum să fie asigurată educația în sistemul de învățământ, sistemul de sănătate sau cum să fie asigurată apărarea națională? În ciuda formulelor diplomatice, elegante, potrivit cărora sunt garantate tradițiile culturale și diversitatea regional, deja avem învățată lecția conform căreia România este obligată sub sancțiune să adopte toate aberațiile occidentale privind căsătoriile între persoane de același sex, privind egalitatea de gen, rescrierea Istoriei, interzicerea și cenzura unor personaliăți și puncte de vedere.

Da, în mod evident și transparent, revizuirea adoptată de PE afirmă fără să disimuleze că “urmăreşte să dea o nouă formă Uniunii Europene într-un mod care să îi mărească acesteia capacitatea de acțiune, precum și legitimitatea și responsabilitatea democratică”. Concret, birocrația UE devine stăpâna țărilor membre, dar asta nu mai are nicio legătură cu legitimitatea și democrația, câtă vreme dreptul de veto și unanimitatea au fost eradicate.

Concret, în uniunea celor 27 de state s-a decis că majoritățile și interesele naționale nu mai reprezintă o prioritate, minoritățile având principalul cuvânt, pentru că așa birocrații UE vor putea “răspunde mai bine dificultăților geopolitice”.

Pentru a înțelege că suntem deja în Dictatură este suficientă lectura punctului 1 din introducerea rezoluției PE (2022/2051(INL)), în care se arată:

“Invită Consiliul să prezinte imediat și fără deliberări Consiliului European proiectele prezentate în prezenta rezoluție și reflectate în anexă”.

Apoi, în cadrul reformelor instituționale, sub motivanta reducere a numărului de comisari europeni la maxim 15 (astăzi fiecare țară membră are câte unul), la punctul 6 este anulată definitiv democrația și competența:

“Propune să se permită președintelui Comisiei să își aleagă membrii pe baza preferințelor politice, asigurând în același timp un echilibru geografic și demografic”.

Apoi, pentru a mima democrația, în fond pentru a sublinia implicarea până la nivelul deciziilor a multinaționalelor, la punctul 11 se arată propune “întărirea rolului partenerilor sociali în pregătirea tuturor inițiativelor în domeniul politicii sociale, al ocupării forței de muncă și al politicii economice”. Cine sunt acești parteneri social, alții decât reprezentanții ONG-urilor care sunt finanțate de multinaționale sau alte organizații de tip Soros, care și astăzi nu fac altceva decât să dicteze politicile economice, sociale și culturale în țările cu o clasă politică subjugată?

În condițiile afirmării supremației legii și democrației, este spectaculoasă propunerea potrivit căreia, consolidarea și reformarea statul de drept se asigură “eliminând unanimitatea, introducând un calendar clar și transformând Curtea de Justiție în arbitru al încălcărilor”! (vezi pct. 18) Cu alte cuvinte, ultimul drept prin care fiecare țară membră a UE se putea apăra în fața abuzurilor – dreptul de veto – a fost eliminat!

Dincolo de pierderea dreptului de VETO, țările membre UE pierd și dreptul de control asupra apărării naționale, odată ce se “solicită crearea unei Uniuni a apărării care să includă unități militare”, în care “achizițiile publice comune și dezvoltarea de armament să fie finanțate de Uniune printrun buget special”. (vezi pct. 22)

Pentru ca totul să fie dus până la capăt, pentru trasformarea UE într-un spațiu al dictaturii și anulării oricăror diferențe, se solicită elaborarea unor “obiective și standarde comune pentru o educație care să promoveze valorile democratice și statul de drept, precum și alfabetizarea digitală și economică (…) garantând, în același timp, tradițiile culturale și diversitatea regională”. (vezi pct. 27) STOP!

Deja nivelul educațional și cultural în spațiul UE este la un nivel mediocru, exact ca urmare a impunerii unor formate “Procesul de la Bologna”, care a urmărit să asigure o mai mare coerență a sistemelor de învățământ superior din Europa. Următorul pas vizează asigurarea faptului că noile generații vor deveni exclusive mase de manevră digitalizată.

Odată ajunși în acest punct, nu trebuie să ne mai mire că este propusă “înlocuirea sintagmei ’egalitatea între bărbați și femei’ cu ’egalitatea de gen’”, motiv pentru care “instituțiile Uniunii și organele lor de conducere și consultative trebuie să fie alcătuite nediscriminatoriu și să reflecte egalitatea de gen și diversitatea societății”. (vezi pct. 30)

Altfel spus, în fața capacității intelectuale și competenței o să primeze genul, nivelul de sensibilitate și emoție la termenul “discriminare”.

Cât despre asigurarea ordinii, trebuie știut că UE își va consolida propria unitate de forță, câtă vreme “propune ca Europol să primească competențe suplimentare care să fie supuse controlului parlamentar”. Altfel spus, Europol va impune ordinea în țările membre, atât și exact cât va fi necesar pentru ca dictatura birocratică de la Bruxelles să aibă liniște. (vezi pct. 34)

O soluție în fața acestor abuzuri de drept o reprezintă alegerile europarlamentare din 2024, când românii vor putea vota pentru a trimite la Bruxelles și Strasbourg reprezentanți care să promoveze interesele naționale, apoi să voteze pentru Parlamentul de la București candidați care să nu se teamă să spună: MAMĂ, TATĂ, BĂIAT, FATĂ, DUMNEZEU, ROMÂNIA!

În ale condiții, vom ajunge în situația de a vedea Uniunea Europeană (UE) devenind o nouă variantă a Uniunii Republicilor Socialiste Sovietice (URSS)!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa, Multilateralism ... în doi, România, Rusia, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Uniunea Europeană devine DIKTATURA MULTINAȚIONALĂ!

  1. Rasvan Roceanu spune:

    Una din derivatele „Legilor lui Murphy”, care sunt mult mai serioase decat s-ar crede, spune ca:
    „Daca cetatenii unei democratii ar avea ocazia ar vota impotriva valorilor fundamentale ale acelei democratii”
    Ca orice gluma, are un mare procent de adevar, din pacate !!!

  2. Vladimir Rasvan spune:

    UE ne-a trebuit – UE avem! NATO ne-a trebuit – NATO avem!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.