70 de ani de cooperare culturală România-China

Institutul Cultural Român din Beijing a organizat, marți, în colaborare cu Asociația Meishu Wang (Internetul Artelor frumoase), o dezbatere pe tema relațiilor și cooperărilor culturale dintre România și China în decursul celor 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale.

Directotul ICR Beijing, Constantin Lupeanu, a prezentat evoluția relațiilor culturale și a schimburilor bilaterale din perspectivă românească, subliniind elementele de contact și similaritate ale celor două culturi, în pofida distanței geografice și a dimensiunii spațiului culturale.
De partea cealaltă, Liu Lijun – reprezentanta Asociația Meishu Wang, prof. Wei Difeng – ceramist, prof. Wang Mingzhao – Pictor, Gao Weizhong – caligraf și Sun Tianbei – cercetător în domeniul artei, au prezentat din perspectivă chineză evoluția relațiilor culturale bilaterale, arătând că varietatea schimburilor în diverse domenii artistice și numărul acestora au contribuit la o mai bună cunoaștere reciprocă.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Români în China, România, România - China, ROMANIA-CHINA 70, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.