COVID-19 | Capitala Beijing a depășit pragul de 6.500 de cazuri, de la începutul epidemiei

La aproape trei ani de la declanșarea epidemiei Covid-19 în China, capitala Beijing a ajuns astăzi la 6.507 cazuri confirmate, un raport de 0,029% cazuri la totalul de 22 de milioane de locuitori. Din total, 1.590 de cazuri au fost înregistrate de la începutul lunii Noiembrie 2022. Totodată, numărul deceselor înregistrate la Beijing, de la declanșarea Covid-19 este de 9, cifră neschimbată din 2020.

Dacă în capitala Beijing se continuă testarea în masă, aplicată începând cu luna Aprilie a.c., la nivelul zonei continentale în tot mai multe provincii sunt suspendate sau anulate procedurile de testare. Testarea și carantina rămân obligatorii la intrarea în China, dar nu vaccinarea.

În ceea ce privește situația la nivel național, de la începutul lunii Noiembrie a.c. în zona continentală a Chinei au fost înregistrate 22.443 cazuri confirmate pozitiv Covid-19 și 191.009 cazuri asimptomatice.

Privind situația epidemică generală, de la declanșarea Covid-19, în zona continentală a Chinei numărul cumulat de cazuri confirmate este de 273.762, iar cel al deceselor de 5.226 (4.512 în Hubei/Wuhan).

La nivelul întregii R.P. Chineze (zona continentală, Taiwan și Hong Kong), numărul cumulat de cazuri confirmate este de 8.862.956 (Taiwan 8.102.231/ Hong Kong 448.000), iar cel al deceselor de 29.657 (Taiwan 13.848 / Hong Kong 10.577).
Se poate observa că în afara zonei în care este aplicată dinamica Zero-Covid sunt înregistrate aproape 96,91% din cazurile pozitive și 82,37% dintre cazurile soldate cu deces.

Pe de altă parte, China a anunțat includerea în Planul de diagnostic și tratament Covid-19 a medicamentului Azvudin comprimate, inventat de profesorul Chang Junbiao de la Universitatea Zhenghou și produs de Genuine Biotech din provincia Henan.
Autorizat de Comisia Națională de Sănătate și Oficiul Administrației Naționale de Medicină Tradițională Chineză, medicamentul se găsește în farmaciile din China la prețul de 350 yuani (240 lei) 35 comprimate.
Potrivit indicațiilor, doza recomandată pentru tratamentul pacienților adulți cu COVID-19 cu simptome obișnuite este de 5 mg (5 comprimate) pe zi, durata maximă a tratamentului fiind de 14 zile.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la COVID-19 | Capitala Beijing a depășit pragul de 6.500 de cazuri, de la începutul epidemiei

 1. Koba spune:

  Aceasta modalitate de control extrem asupra oamenilor, aceasta dictatura sanitara
  nu are nici o justificare logică. Ea a fost impusă ca un dresaj oamenilor, spre a se ajunge la controlul absolut și implementarea modelului de tip fascist al așa numitelor credite sociale.Aceasta se incearca a se impune dupa modelul chinez in toată lumea , cu ajutorul vaccinării si portofelului digital. Cine are alta parere decat guvernul nu se mai poate misca, i se inchide contul,plus alte interdictii de sorginte fascistă.
  In plus, toate aceste testari obligatorii se fac cu scopul prelevarii de probe ADN, tot spre a inaspri controlul si a depista mai ușor pe cei nesupuși.
  Desigur, onorabilul autor al acestui site nu are nici o apăsare sau vreun tremur că ceea ce e acum ‘normalitate’ in China se vrea a se impune si in Romania si in restu llumii. Adică să fim cu totii sclavii plecati ai guvernelor, sub un control draconic, de 100de ori mai rău decat in socialism, căci acum călăii noștri au la dispoziție tehnologia de ultimă oră, made in China…
  Sigur că domnul Dan Tomozei poate șterge comentariul de față.
  Dar în acest mod dovedește încă odată ce idee monstruoasă susține.
  Sau, intr-o mutare dialectică, poate să răspundă…

  • Dan Tomozei spune:

   Dialectic sau nu … le știți atât de bine pe toate, încât am aprobat mesajul. Poate vă prinde puțină limită și reținere.
   Când comparați China cu România sau cu orice altă țară, deja sunteți în derapaj, iar când treceți la călăi și alte dictaturi sunteți deja în descarcerare.
   Și încă ceva: dacă le știți atât de bine pe toate și aveți rezolvări, cum de nu a aflat încă nimeni de dumneavoastră? Cum de ați arămas anonimul care nu are nici măcar curajul de a asuma cu nume și prenume cele scrise?
   Fiți sănătos.

   • Koba spune:

    Va multumesc pentru răspuns. Chiar nu compar, dar o asemenea invenție drăcească precum creditul social, probabil de folos in China s-ar potrivi ca nuca in perete în alte arii geografice. Sigur, ar mai ușura din munca polițiștilor jandarmilor procurorilor și judecatorilor români, care oricum au salarii nemeritate, dar ar oropsi mai tare un popor jefuit dupa 1989 si ar lovi puternic in orice protestatari antiguvernamentali din Romania sau de oriunde ar fi adoptat…

    • Dan Tomozei spune:

     „Pas cu pas” vă apropiați de realism și realitate.
     Nimic din ce este în China nu poate fi aplicat ad literam în nicio altă țară, cum China nu copiază sisteme, reguli, modele, străine. Mai mult, nu China este cea care vine să impună vreunei țări propriul sistem, nu își propune asta și cere evoluatelor democrații să mai rămână și în propriile granițe, lăsând fiecare țară, fiecare popor, să decidă ce este bine, potrivit culturii și modelelor sociale proprii.
     Dincolo de acestea, în mod cert, fiecare avem de descoperit și învățat unii de la alții, pentru că tot ce contează este ceea ce rămâne, necum forfota și obsesia de moment.

 2. Vlad Tepes spune:

  La 1,4 miliarde de suflete, cifrele evocate in articol sint rizibile si nu sustin excesele autoritatilor.
  Oare, de ce nu s-a declansat si o campanie de genul ”gripa zero” sau ”dispepsie zero”.
  Ceva e in neregula in China !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.