După companiile chineze, PNL și PSD propun evacuarea din România și a Institutelor Confucius!

Recidivist în acțiunile prin care probează rasismul, xenofobia și intoleranța, parlamentarul român Pavel Popescu (foto) ar trebui dus fie la psihiatru, fie la un tratament adecvat, pentru readucerea în lumea reală, globală, tolerantă și lucidă. Fac eforturi să rămân în limitele exprimării decente, dar nu până acolo încât să accept ca normale inițiativele acestui ipochimen de 35 de ani, care excelează prin obsesii maladive promovate exclusiv pe criterii ideologice și culturale. 

Această stârpitură cu gândire de USR-ist ascusă sub sigla PNL, Pavel Popescu, a inițiat un proiect de lege prin care se urmărește închiderea tuturor Institutelor Confucius din România, pe considerentul că acestea sunt o vulnerabilitate la adresa securității României! De ce? Pentru că sunt finanțate „de Partidul Comunist Chinez, prin Ministerul educaţiei din Republica Populară Chineză”.

Mai mult, potrivit proiectului inițiat de Pavel Popescu, din Octombrie 2023, instituţiile de învăţământ superior „beneficiază de fonduri pentru finanţarea cercetării ştiinţifice universitare numai în cazul suspendării/anulării parteneriatului cu Institutul Confucius sau alte entităţi finanţate de Partidul Comunist Chinez, începând cu prima zi anului universitar următor”. Proiectul de lege este prevăzut să intre în vigoare la data de 01.10.2023. (vezi proiectul de lege)

Comportamentul lui mucea Popescu, ajuns parlamentar dintr-o eroare a istoriei, este similar naziștilor și staliniștilor. Având concursul guvernării PNL-PSD, Popescu caută să ducă educația românească într-o variantă locală a Revoluției Culturale. Dacă în China a existat forța de a asuma erorile acelei perioade, România lui Iohannis, călărită de incompetenții din PNL și PSD, promovează galopant deșertificarea prin inclutură.

Cum să explici acestui sărman că în China există Partidul Comunist Chinez (PCC), așa cum în România există Partidul Național Liberal (PNL)? Cum să explici acestui limitat că la fel cum PCC decide să își promoveze cultura în străinătate, la fel PNL promovează cultura prin intermediul Institutelor Culturale (ICR), în care sunt plantați 90% activiști de partid, din PNL, PSD sau UDMR, prin rotație, în funcție de guvernare? Cum să explici acestui creier atrofiat cu siglă PNL că Institutele Confucius nu sunt birouri de propagandă pentru politica, ci pentru promovarea culturii și limbii chineze, la fel cum Institutele Culturale Române din întreaga lume nu fac propagandă politică pentru PNL, PSD sau UDMR, ci promovează cultura și limba română?

Aliniat la politicile distructiv-demolatoare promovate de SUA, majoritatea parlamentară și guvernamentală de la București a pierdut de mai mulți ani echilibrul politic și diplomatic. Ce face însă Pavel Popescu este inadmisibil.

Potrivit Expunerii de motive „cele patru Institute Confucius aflate pe teritoriul României, găzduite de patru universităţi de stat, reprezintă adevărate ameninţări la adresa securităţii naţionale a României”. În calitate de inițiator, Popescu găsește că este un pericol la adresa securității României faptul că China își decide singură istoria și prezentarea acesteia, în condițiile în care „cursurile de istorie a Chinei sunt distorsionate pentru a fi omise evenimente istorice importante”, fiind date ca exemple: „masacrul din Piaţa Tiananmen, referinţele despre Taiwan, Tibet sau genocidul minorităţii uygure”.

Nu este aici locul pentru o clarificare in extenso. Ce face Pavel Popescu nu este nimic mai mult o colportare a tezelor și propagandei americane lipsite de scrupule și contact cu realitatea chineză, SUA fiind de ani de zile în război ideologic, economic și politic cu autoritățile de la Beijing.

România nu este capabilă de 33 de ani să clarifice lovitura de stat din Decembrie 1989, însă Popescu are pretenția că știe ce s-a întâmplat în 1989, în Piața Tian Anmen. La fel, Popescu, din guvernarea PNL-PSD-UDMR, nu este capabilă să rezolve și clarifice problemele interne ale României, dar se exprimă ritos pe temele: Taiwan, Tibet, Xingjiang. Asta deși însăși reprezentanții ONU au constatat, în 2022, că niciuna dintre acuzațiile aduse în principal de SUA și țările Occidentale nu se verifică, fiind necesare nuanțări, o mai mare reținere în afirmații și acuzații. (vezi AICI)

În pretinsa și ridicola „Expunere de motive”, este reluată obsesiv tema Partidului Comunist Chinez, care trădează adevărata țintă a proiectului de lege: acutizarea fracturii relațiilor cu China, pe absolut toate planurile, câtă vreme PCC conduce China. Pe înțelesul imbecilului Popescu, ce face PNL (și) prin această inițiativă este exact ce a făcut SUA și UE cu PSD în timpulă guvernărilor Dragnea. Adică un bullying politic.

Toți cei 17 parlamentari (14 PNL, 3 PSD) care au semnat inițiativa legislativă și expunerea de motive, în frunte cu Pavel Popescu, nu pot înțelege că prin astfel de gesturi imbecile calcă în picioare istoria și memoria România-China. Nu miră faptul că Popescu și cogenerii nu cunosc absolut nimic despre China de azi, despre cultura, economia și politicile duse de Beijing.

Dar, este inacceptabil să fie mediocri inclusiv la propria istorie recentă, când la București nu se exprima orice tâmpit, lipsit de demnitate și mândrie națională, la care a renunțat pentru a adoptat globalismul pe model american, generator de războaie, tragedii umane, crize economice și alimentare, despre care Popescu și cei de nivelul lui intelectual nu îndrăznesc nici să gândească în șoaptă, necum să vorbească.

Să îl anunțe cineva pe acest PNL-ist lipsit de cultură că, în timp ce inițiază astfel de proiecte rușinoase pentru România, la New York, în aceste zile, au fost celebrați 51 de ani de „Diplomație ping-pong” SUA-CHINA, la evenimente participând diplomați și oficiali din cele două țări, care au afirmat necesitatea continuării și promovării schimburilor interumane și neguvernamentale.

Dacă în Parlamentul României încă mai există rațiune, luciditate și decență, inițiativa acestui neterminat ales deputat PNL, susținut de ceilalți 16 parlamentari: deputați și senatori – lista susținătorilor PNL și PSD o găsiți AICI,  nu are cum să devină lege, oricât de vândută și lipsită de demnitate a ajuns guvernarea de la București.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, Confucius, De departe ... România, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Problema Taiwan, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

17 răspunsuri la După companiile chineze, PNL și PSD propun evacuarea din România și a Institutelor Confucius!

 1. Marian Bâcu spune:

  „;că cei care au provocat revoluția colorată din China în iunie 1989 sunt aceiași care au organizat și lovitura de stat din România în același an!!! ” Eu le sunt recunoscator celor care au organizat lovitura de stat din Romania fiind aceeasi si din China, ma bucur ca la noi a reusit si inca ma tem de comunism.
  ” a fost oprită cu ajutorul autorităților printr-o intervenție responsabilă și-n timp util.” Halal interventie responsabila cu tancurile.
  Sunt satul de comunismul rusesc ca sa-l mai incerc si pe cel chinezesc asa ca sustin prudenta in relatiile cu China.

  • Dan Tomozei spune:

   Vă sunteți suficient. Am înțeles. Important este că sunteți bine. Nu mai insistați.
   Limitele extrem de înguste, ușor idioate, nu au loc pe acest blog.

 2. ice4you spune:

  Offtopic:
  Buna seara, domnule Tomizei! Apelez la dumnevoastra incaodata pentru a ma lamurii ce se intampla in China la fabricile Iphone, presa occidentala (copy/paste la noi) find plina de imagini ale revoltelor impotriva carantinei impuse! Am sa va rog, daca aveti buna credinta si timpul necesar, sa ma ajutati cu mai multe informatii „din teren” pentru a avea o idee despre situatia reala de acolo, si daca aveti amabilitatea, imi permit sa va cer acordul si pentru a va cita intr’un articol independent pe aceasta tema ce vreau sa il scriu pe blogul meu de jurnalist independent, care anul asta a implinit 17 ani de existenta. 🙂 Va multumesc!

 3. Dan spune:

  Dacă eşti prost şi taci, doar laşi impresia că eşti prost; dar dacă deschizi şi gura, reuşeşti să îi convingi pe toţi.
  Vorbă din popor care i se potriveşte de minune PNL-istului Popescu.

  Adevărata vulnerabilitate la adresa securității României e subclasa politică!

  Eu am urmat un curs de limba chineză la Institutul Confucius. Mi-a plăcut destul de mult. Limba chineză este o limbă tare interesantă. Te pune să gândeşti, are unele aspecte de logică, poezie sau filozofie pe care rar le găseşti în altă limbă străină.
  Am jucat tenis de masă cu instructorii sau chiar cu directorul institutului. Am participat la lansări de carte sau la alte evenimente artistice/culturale.
  Nu s-a discutat niciodată politică – fie ea din China, România sau cea globală.

 4. Victor spune:

  Acest individ a adus prostia la rang de virtute. Este nepragatit, fricos ca se teme si de umbra lui, fara carisma de politician si mai e si gretos. Un politician ca asta a distrus relatiile noastre cu Lumea araba, cu Africa, cu Asia. Este total dedicat SUA si sluga UE si aia netrateaza ca pe niste argati. Aceasta Coalitie a incompetentei a distrus demnitatea nationala. Pentru ce?

 5. Dacă ar fi să luăm în calcul gradul de obediență al politicienilor noștri precum și prostia lor nemărginită, atunci firmele și companiile chineze nu-și au locul pe piața românească aflată la dispoziția multinaționalelor „partenerului” strategic sau ale celorlalți „aliați”. Din moment ce Beijingul ar putea investi spre a dezvolta și a obține bani frumoși din economia României (pe principiul win-win), de ce guvernul domnului general-rezervist Ciucă nu ar bloca investitorii chinezi spre a putea facilita poziția celor care ar urmări ALTE interese decât cele economice? Ciucă a crescut rolul SRI și al SIE în aprobarea investițiilor din țară, prin urmare, Beijingul n-are loc în ecuație fiindcă nu-i membru NATO, nici al UE, este caracterizat de un regim politic nedemocratic, vine în contradicție cu ordinele primite de la Washington, deranjează, ce mai! Asta-i mentalitatea celor care sunt cocoțați la putere, iar de românii ăștia amărâți (că dacă afaceriștii lui Xi vin cu investiții, atunci clar creează și locuri de muncă) nu-i interesează absolut deloc! Câtă vreme ocupă posturile necalificate și cele mai de jos în lumea occidentală, pentru guvernanți nu reprezintă niciun deranj!

  Cred că este necesar să i se explice cumva domnului Popescu, că cei care au provocat revoluția colorată din China în iunie 1989 sunt aceiași care au organizat și lovitura de stat din România în același an!!! Cu siguranță, fiind consumator de știri occidentale a fost indus în eroare crezând că „baia de sânge” din Piața Tiananmen a aparținut activiștilor „pașnici” pro-democrație, când în realitate a fost o încercare de schimbare a regimului extrem de violentă, încurajată și finanțată extern de către americani, care a fost oprită cu ajutorul autorităților printr-o intervenție responsabilă și-n timp util. Motivele care au stat la baza acelor evenimente au fost nenumărate, dar mare parte dintre ele au fost legate de campania manipulativă a războiului informațional pe care CIA a purtat-o în interiorul Chinei la acea vreme. Contextul global a fost de așa natură, încât țările comuniste din fostul Pact de la Varșovia al Uniunii Sovietice s-au confruntat cu neliniști și „revoluții” similare, provocate aproape în paralel cu faptele declanșate în China în acel timp, la care se adaugă și acțiunile „agenților străini” (de fapt ofițeri ai serviciilor de informații din SUA) care-și desfășurau activitatea în Republica Populară Chineză sub acoperire diplomatică sau de altă natură, cum ar fi cea umanitară. Aceștia au avut drept sarcină replicarea scenariilor din China pe continentul european. Și iaca așa, prin intermediul acestor „revoluții colorate”, s-a deschis dominația completă a Occidentului asupra relațiilor internaționale din ultimii peste 30 de ani. Sper să fi venit vremea ca unipolaritatea asta păguboasă să se încheie și o dată cu ea și toate „practicile”/„procedurile” de lucru ale americanilor și-ale lacheilor lor. Altfel, nu va fi liniște!

  • Anonim spune:

   Nu, doamna nu este necesar sa i se explice ceva (orice !) acesui ipochimen !
   Ar fi complet inutil, pentru ca astfel de oameni „”‘stiu tot”‘” si nu mai pot fi convinsi de nimic…. Problema este ca aceste specimene ajung sa ne reprezinte si – extrem de grav ! – fenomenul se manifesta in toata emisfera nordica ! Suntem pe o panta care ne duce direct spre Orwell si Huxley……..
   Si, din pacate, nu cred sa mai putem inversa acest curs…..

   • Nu m-am referit la convins, ci la oferirea unei alte perspective asupra unui subiect anume. Mai precis, dacă vrei să te socotești un om bine informat, vorbind la modul general, fără să individualizez, atunci citești și celelalte surse care nu-ți plac, pe care le dezaprobi fiindcă nu-s conforme cu principiile tale despre lume și viață, dar care îți oferă și-o altă „priveliște” asupra evenimentelor, ajutându-te să fii imparțial. Acestea sunt motivele pentru care am scris că-i necesar să i se clarifice aspectele legate de Piața Tiananmen.

    Cât despre Huxley și Orwell, primul îi preda limba franceză celui de-al doilea, cât acesta era elev la Eton College, așadar, se cunoșteau și corespondau periodic. Cu toate acestea, „băieții” psihopați pomeniți în dialogul nostru au fost diferiți în concepție, în ansamblul de gândiri și păreri. Masele lui Huxley ar fi fost convinse să fie controlate prin narcopnoză, în vreme ce acelea ale lui Orwell prin sadism. De aici, trag concluzia că Huxley a fost ceva mai vizionar decât celălalt, fiindcă azi vedem în jurul nostru doar dependenți de droguri legale și ilegale, inclusiv prin medicamentele eliberate pe bază de rețetă, cele mai multe inutile. Ce mai remarcăm a fi la ordinea zilei? Falsele pandemii, Covid, Monkeypox, gripe porcine și aviare etc. etc. Toate acestea au devenit pentru dezaxații planetei culmea luxului psihologic și adevărate desfătări morale, deoarece populațiile „adormite” (factorii îi cunoașteți, nu-i cazul să-i mai enumăr) LE-AU PERMIS acestora să le controleze viața ȘI (mai ales) LE-AU ACCEPTAT variantele de sclavie pentru a le supune!!!

    Da, așa este, aveți perfectă dreptate, omenește NU se mai poate face nimic! Dar, după cum observați în jur, multora le este rușine să pronunțe numele lui Dumnezeu, darămite să I se roage Lui! Le este frică să nu fie meprizați, iar imaginea lor de „mari” oameni să le fie șifonată. NU realizează că aici i-a adus fix Orwell, Huxley și… michiduță!

    Numai dacă aveți timp și chef:
    https://www.art-emis.ro/stiinta/cern-portal-cuantic-al-novo-ordo-seclorum
    https://www.christianevidence.net/2019/05/cern-and-bible-prophecy.html

    Desigur, multitudinea de materiale de acest gen (v-am selectat totuși unele mai… „fără luciu”, să le numesc astfel) sunt considerate de către unii culți în cap (după cum îmi place să-i numesc) teorii ale conspirației, problema mare e că toate aceste forme superioare ale cunoașterii nu numai că se împlinesc, dar mijlocesc reflectarea realității!

    • Anonim spune:

     Multumesc, nu stiam ca Huxley i-a fost profesor lui Orwell, despre care stiu ca acest nume e un pseudonim. In acest sens – cum spuneti si dvs., daca Huxley ii este superior lui Orwell, asta inseamna ca profesorul ramane… profesor… Aveti infinita dreptate legata de rusinea unora (complet indoctrinati) de a mai pomeni despre Dumnezeu ! Si iata, m-ati facut sa-mi amintesc de cuvintele unui politican care a spus: „Rugăciunea la școală este interzisă, dar spectacolele cu travestiți sunt permise”……
     Citesc Art-Emis si multumesc pentru link-uri. Le voi citi negresit ! Numai bine

     • Pentru puțin, stimate domn! Nu-i problemă că nu știați, în fond, toți învățăm unii de la alții, nimeni nu-i atotștiutor!

      Și prin travestiți, ca și prin promovarea homosexualității, pedofiliei, zoofiliei și ale altor boli psihice și deviații ale normalității (la care aș mai adăuga și închinarea către diavol) NWO se strecoară pas cu pas spre înșelarea multora dintre noi. După cum ați observat, s-a implementat slăbirea statelor, a instituțiilor, promovarea proștilor și exploatarea idioților utili; acapararea puterii de către cei total neprofesioniști și care se situează inclusiv împotriva vieții oamenilor, a formei ei existențiale, apoi dezinformarea pe toate planurile, dependența economiilor de o anumită oligarhie, instruirea omului „nou”, apariția individului fără credință-n Dumnezeu, rupt de țară, de obiceiuri și tradiții, de strămoși tocmai pentru a ne deruta și pentru a-i compromite și a-i izola pe adevărații patrioți care ar fi capabili să modifice acest plan odios de supunere economică și socială a omenirii. Astea-s timpurile, trebuie să le parcurgem, n-avem încotro!

      Toate cele bune și dumneavoastră!

  • Anonim spune:

   Am citit recomandarile dvs…si va multumesc inca odata. Intamplator eu am facut fizica si pot adauga mai multe „probleme” in afara de cea legata de viteza luminii. Modelul clasic al atomului are probleme destul de mari, care NU au fost rezolvate prin descoperirea bosonului Higgs (la CERN) ! Apoi Hawking – un ateu convins – pentru „‘a-l elimina pe Dumnezeu”” a decretat in cartea sa „Universul intr-o coaja de nuca” ca NU are sens sa ne intrebam ce a fost inainte de Big-bang pentru ca spatiul si timpul au aparut dupa marea explozie, deci interzice pur si simplu intrebarea: „Ce a fost inainte de big-bang” numai ca sa ne nege existenta lui Dumnezeu… Azi apar unele semne ca si teoria Bing-bang are probleme si va rog in acest sens sa va aruncati o privire pe: https://chiazna.ro/2022/09/telescopul-jwst-baga-big-bangul-in-bezna/. Apoi sunt destule probleme si cu teoria lui Darwin, dar desigur noua religie „”‘stiinta”” nu pomeneste nimic despre toate astea…..

  • Anonim spune:

   Imi cer scuze. nu vreau sa va plicitisesc, dar cred ca merita o privire: „http://karamazov.ro/index.php/religie/694-cursul-de-supravieuire-ortodox-evoluionismul-1.html”… Eu cred ca Dumnezeu este in toate si cu o secunda inainte de a muri – El – va fi regasit si de catre cel mai infocat ateu….

 6. doina0034gmailcom spune:

  Este o vorba care se potriveste acestuia:”Daca esti prost de mic cand esti mare numai te joci”…Vai de el !!!

 7. andron spune:

  lume condusă de idioți

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.