Miniștrii român și chinez de Externe s-au întâlnit la München

Bogdan Aurescu - Yang Jiechi, 6.02.2015, MunchenMinistrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut, vineri, o întrevedere cu Yang Jiechi, consilier de stat al Republicii Populare Chineze și fost ministru de externe, în marja Conferinței internaţionale de securitate de la München.

Ambii înalți oficiali au apreciat nivelul foarte bun al relației bilaterale și au exprimat dorința dezvoltării acesteia. Cei doi demnitari au trecut în revistă stadiul relaţiei bilaterale şi proiectele prioritare avute în vedere pentru agenda anului 2015, cu accent pe contactele bilaterale de nivel și pe dimensiunea economică a parteneriatului româno-chinez, inclusiv prin realizarea proiectelor concrete din acest domeniu, aflate pe agenda comună.
Șeful diplomației române și oficialul chinez au discutat și despre reforma Consiliului de Securitate al ONU, partea română reiterând punctele de vedere referitoare la necesitatea avansării acestui proces și transformării organizaţiei într-o structură mai eficientă şi mai transparentă. Cei doi oficiali au convenit organizarea de consultări pe problematica ONU între ministerele de externe din cele doua țări.
Au fost, de asemenea, discutate perspectivele cooperării în formatul China-Europa Centrală și de Est, partea chineză apreciind contribuția activă a României la dezvoltarea acestui cadru.
Ministrul Bogdan Aurescu a transmis că aşteaptă cu interes vizita în România, în cursul anului 2015, a omologului său chinez, Wang Yi.
Sursa: MAE.RO

REFERINȚE >>>
Xu Feihong, noul Ambasador al R.P. Chineze în România
XINHUA – Diplomatul de carieră Bogdan Aurescu, noul ministru român de Externe
Bogdan Aurescu: Scutul antirachetă nu vizează niciun stat, este un sistem exclusiv defensiv

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.