Recepție de Anul Nou chinezesc la Ambasada Chinei din România

Anul Nou Chinezesc la Ambasada Chinei din Romania 2015Peste 400 de invitați au participat, marți, la recepția organizată de Ambasada Republicii Populare Chineze în România cu ocazia anului nou lunar chinezesc. În mesajului prezentat în fața invitaților, Ambasadorul Chinei la București, E.S. Xu Feihong, a declarat că prietenia și relațiile tradiţionale chino-române, de peste jumătate de secol, în ciuda situaţiei internaţionale, au rămas stabile și solide. Acesta a subliniat că România are potenţial economic, cele două țări având oportunități deosebite în cadrul cooperărilor bilaterale în diverse domenii. Xu Feihong a mai arătat că autoritățile de la Beijing doresc să dezvolte cooperarea în formatul China – Europa Centrală și de Europa.
Prezent la eveniment, Viceprim-ministrul şi ministrul de Interne al României, Gabriel Oprea, a transmis poporului chinez un An Nou fericit, subliniind prietenia tradiţională dintre cele două țări și arătând că China este un bun prieten și partener al României. România este dispusă să consolideze cooperările bilaterale politice, comerciale, culturale bilaterale cu China.
Anul Nou Chinezesc la Ambasada Chinei din Romania 2015, Ion Iliescu - Amb Romulus BuduraPresa chineză consemnează că la recepția oferită de Ambasada R.P. Chineze au fost prezenți foști președinți ai României, foști ambasadori ai României în China, miniștrii și lideri ai instituțiilor românești, diplomați străini, elevi și oameni de afaceri chinezi aflați în România.Anul Nou Chinezesc la Ambasada Chinei din Romania 2015 2

REFERINȚE >>>
China a intrat în Anul Caprei, începe Festivalul de Primăvară!
Anul Nou chinezesc al caprei de lemn, marcat în România
ANUL NOU CHINEZESC | A început marele exod modern: 2,8 miliarde de călătorii în 40 de zile
Festivalul Lampioanelor – final de festival
Sărbătoarea lampioanelor, lumină pentru cei trecuţi şi pentru noul an
Orașul de gheață din Beijing
Sărbătoarea Primăverii – PO WU sau alungarea răului prin zgomot
Începe Anul Nou chinezesc – Festivalul Primăverii
A început marea migrație a chinezilor: 3,6 miliarde de călătorii în 40 de zile!
Milioane de yuani bonus la început de an nou chinezesc

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, EU Centrală şi de Est, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.