China anunţă investiţii uriaşe în serviciile de Internet

Autorităţile chineze au anunţat, miercuri, intenţia de a investi masiv, în următorii ani, pentru a creşte viteza pe Internet şi pentru a extinde accesul în bandă largă în regiunile rurale. În acest an, nivelul investiţiilor vor depăşi 430 miliarde yuani (70,4 miliarde USD), pentru ca în 2016 şi 2017 valoarea să fie de peste 700 miliarde yuani, informează Xinhua.

Internet ChinaPotrivit unui regulament emis de Consiliul de Stat al Chinei, va fi accelerată construirea de reţele în bandă largă de mare viteză şi va fi îmbunătăţit accesul la Internet în peste 14.000 de sate, până la sfârşitul acestui an. Viteza medie pe bandă largă prin cablu va ajunge, până în 2017, pentru utilizatorii din marile oraşe, la 30 de Mb/s, de trei ori mai mult decât în prezent. Simultan va fi dezvoltată piaţa telecom care va fi deschisă şi mai mult, concurenţa fiind încurajată inclusiv prin extinderea unui sistem pilot pentru servicii de bandă largă, aşa încât, până la sfârşitul anului 2017, reţeaua 4G să acopere întreaga ţară.

Potrivit analiştilor, conexiunile mai rapide şi mai ieftine pe Internet vor contribui la promovarea proiectului „Internet Plus”, o nouă strategie anunţată de premierul Li Keqiang în luna martie, care va integra Internetul mobil, cloud computing şi internetul obiectelor, în vederea dezvoltării unui nou motor de creştere economică.

În condiţiile în care creşterea economică a încetinit, China face eforturi de încurajare a potenţialului economic al utilizatorilor de Internet, ajuns la sfârşitul anului 2014 la 648 de milioane.
Potrivit unui proiect al Ministerul Comerţului, China urmăreşte să crească operaţiunile de e-comerţ până la 22 miliarde yuani (în 2016), de la 13,4 miliarde yuani în 2014. De asemenea, doreşte să crească valoarea anuală a vânzărilor on-line cu amănuntul la 5,5 miliarde yuani, de la 2,8 miliarde yuani în 2014.

Cred că este de maxim interes să observăm cum sunt „traduse”  informațiile prezentate de agenția de presă Xinhua în presa americană care susține că „The Chinese army just informed everyone that the internet means war„. Să nu ne mire că în presa europeană găsim excesiv tema „războiului” inventat acolo unde nu există, temă de mare folos pentru cei care doresc să genereze false psihoze și antagonisme.

REFERINŢE >>>
STRATEGIE | De la “Made in China”, la „Innovated in China”
Restricțiile pe Internet afectează afecerile companiilor europene din China
UE – CHINA | Eliminarea barierelor este vitală pentru comerţ
Cea mai bună perioadă economică a Chinei, probabil, s-a încheiat
Europenii, încă reticenţi în a accepta investițiile chineze
UE – CHINA | Eliminarea barierelor este vitală pentru comerţ
China, Rusia şi India cer o rezoluţie ONU privind inadmisibilitatea intervenţiei şi amestecului în treburile interne

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.