COMENTARIU | Milioanele lui Iohannis, milioanele lui Ponta sau de ce nu contăm ca români

Milioanele lui Iohannis si PontaDupă Traian Băsescu, noul președinte în funcţie Klaus Iohannis, colecţionar de case şi majorități executabile la comandă, patinează periculos pe terenul segregării societăţii româneşti. Vorbind despre „milioanele de cetăţeni care cred în valorile democratice”, adică cei care l-au votat în decembrie 2014, Iohannis discreditează cele de două ori mai multe milioane de români care nu l-au votat sau nu s-au deranjat să meargă la vot. Iohannis este pentru prima dată în istoria sa publică în ipostaza de câine care muşcă inconştient, întărâtat de noul PNL infestat atât de vizibil de mentalitatea distructivă cu care a guvernat şi a trăit politic fals-defunctul PDL.

Isterizat, preşedintele mediator Klaus Iohannis, care în noiembrie 2014 nu dorea toată puterea în mâna unei singure echipe, a devenit brusc preşedinte jucător, dirijat de păpuşarii interni şi externi. Ceea ce exprimă azi Klaus Iohannis şi toți cei care cer demisia premierului Ponta şi Guvernului PSD-UNPR-PC reprezintă voinţa unor grupări dezinteresate de soarta României. Singura preocupare a preşedintelui Iohannis şi a noului PNL este preluarea totală a puterii şi deciziei politico-administrative, cu orice preţ şi risc pentru realitatea românească.

Urmărind ultimele mesaje/discursuri prezentate de preşedintele Iohannis trăiesc sentimentul perioadei în care acesta se afla la Sibiu, în funcţia de primar, unde primea, cuvânt cu cuvânt, comunicatele de presă pe care le citea sacadat, de multe ori parcă neştiind ce urmează în următorul rând. Acum, de la tribuna celei mai înalte instituţii a statului, preşedintele Iohannis citeşte mesaje de o construcţie ridicolă, degradantă pentru poziţia unui lider de stat.

Ce uită fostul primar Iohannis, ameţit de înălţimea actualei funcţii de preşedinte al României, este postura similară în care se află acum Victor Ponta. Atât Agenţia Naţională de Integritate (ANI), dar mai ales Parchetul Sibiu, au deschis dosare de cercetare pe numele său şi al soţiei Carmen Iohannis.

Dosarul penal nu a fost închis, la fel cum cercetarea a fost blocată, fără ca procurorii Codruţei Kövesi să acţioneze cu celeritate (!?!) pentru soluţionarea cauzei în care avem ca subiect fraude imobiliare şi semnături multiple ale actualului preşedinte. Pe acest fond, Iohannis declară cu nonşalanţă: „să distrugi instituţii şi principii pentru a salva cariera unei persoane este din punctul meu de vedere inacceptabil într-o democraţie. Am văzut cu toţii că procurorii DNA îl acuză pe primul-ministru Victor Ponta de fapte penale, am văzut că primul-ministru se declară nevinovat”. Ce uită Iohannis, cum face de când lumea, este să explice despre ce instituţii şi principii distruse vorbeşte, dar mai ales cu ce calitate morală?

De partea cealaltă, premierul Victor Ponta, încolţit de mutarea politică inacceptabilă într-un stat de drept produsă de Direcția Naţională Anticorupţie (DNA), se trezeşte vorbind, avându-l alături pe vărul Robert Cazanciuc, ministru al Justiţiei.

La nivelul conducerii PSD, nici măcar în ultimul ceas, nu se înţelege că apariţiile şi luările de poziţie publice excesive acutizează valul de antipatie. Iată o dovadă de prostie care depăşeşte cu mult prostia echipei Iohannis – PNL, chiar dacă cei din urmă au şansa celui care vine din urmă.

PSD-ul de azi uită că orice minune, în România, ţine trei zile. De asemenea, PSD nu înţelege că la nivel social şi economic românii înţeleg perfect efectele benefice ale actualului guvern, motiv pentru care suportul social real este unul cu mult mai mare decât gălăgia şi furia neputinţei exprimate de Iohannis şi noul PNL.
În aceste condiţii, PSD gafează în exces, generând un sentiment de teamă şi lipsă de control a situaţiei. Nu este uşor să guvernezi câtă vreme instituţiile statului devin principali inamici ai guvernării, când instituţii apolitice devin principali jucători politici. Vorbesc de Preşedinție şi DNA, cu precădere.

Ca o dovadă a imaturităţii generalizate a clasei politice, PSD răspunde atacurilor PNL cu aceeaşi monedă. „Milioanelor” lui Iohannis, Ponta contrapune „milioanele sale” de susţinători, ca şi cum, vreun român sănătos la cap doreşte să moară pentru asemenea lideri.

În mod firesc, susţinătorii politici din ambele tabere, frustraţi de faptul că au întârziat la momentul revoluţiei, se vor manifesta în variante groteşti. Asta este, în fond, imaginea reală a PNL, PSD, Ponta sau Iohannis: LIPSA DE CONTROL şi interes real pentru ţară.
Să acuzi PSD şi pe Victor Ponta că se agaţă de putere cu orice chip, este similar acuzaţiei că noul PNL vrea să preia guvernarea cu orice chip. Numai că cei din urmă, au în organism infecţia PDL care se manifestă tot mai acut, fără ca factorul de echilibru al clasei politice, preşedintele României, să acţioneze cu adevărat ca un mediator, aflat deasupra jocurilor politice.

În aceste condiţii, dincolo de bătălia pentru putere, atât PSD, cât şi PNL, nu fac decât să joace o piesă din care singurul învingător va fi Klaus Iohannis. Preşedintele este singurul protejat de mandatul imperativ şi absolut, restul beligeranţilor nefiind decât pioni sau nebuni inconştienţi de rolul pe care îl joacă, acela de sacrificaţi care atârnă tot mai puţin în balanţa intereselor interne.

Realitatea ne arată că „măcelul” social intern declanşat de Traian Băsescu a fost preluat şi este exacerbat de Klaus Iohannis şi noul PNL, la fel de vinovaţi sau pasibili de sancţiunile DNA sau ANI. În aceste condiţii, şansa unei concilieri naţionale este imposibilă. Cu lideri naţionali care se manifestă predilect duplicitar, mereu vor exista vinovaţi protejaţi şi nevinovaţi stigmatizaţi.

De reţinut următoarea informaţie prezentată, marţi, de Comisia Europeană: Cehia, Cipru şi ROMÂNIA au înregistrat cele mai mari creşteri economice faţă de trimestrul anterior, fiind urmate de Polonia, Bulgaria, Spania, Ungaria, Slovenia şi Slovacia.

REFERINŢE >>>
XINHUA – Camera Deputaților respinge declanșarea urmăririi penale împotriva premierului României
COMENTARIU | Mimând naivitatea şi speculând slăbiciunile lacheilor, preşedintele Iohannis loveşte în stabilitatea României
COMENTARIU | Problema PSD: COMUNICAREA CONVINGĂTOARE CU PUBLICUL!
XINHUA – Premierul României refuză să demisioneze, la solicitarea preşedintelui
XINHUA – Preşedintele României cere demisia premierului pe fondul unei urmăriri penale

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la COMENTARIU | Milioanele lui Iohannis, milioanele lui Ponta sau de ce nu contăm ca români

  1. Pingback: Președintele Iohannis girează cel mai perfid sistem al României post-comuniste

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.