Discuții cu Air China şi China Southern Airlines pentru curse directe Bucureşti – Beijing sau Shanghai

Air China zborCompania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) discută cu companiile Air China şi China Southern Airlines posibilitatea operării de curse directe între Bucureşti şi Beijing sau Shanghai. Sursa: Gândul.info

„La o conferinţă de specialitate la care am participat recent în Georgia au venit specialişti din Europa şi Asia, noi fiind interesaţi de rutele din America, în special cele din America de Nord, şi către Asia. Aici am fost să vorbim în special de rutele spre zona asiatică, însemnând în primul rând China. Am vorbit cu Air China, dar şi cu China Southern Airlines, încercând să venim în întâmpinarea lor cu cât mai multe informaţii, astfel încât să-i convingem ca într-un viitor cât mai apropiat să înceapă operarea către Bucureşti, în varianta de operare directă Bucureşti-Beijing sau Bucureşti-Shanghai. Sau -avem o colaborare bună şi cu United Airports of Georgia – să avem o operare combinată cu o escală la Tbilisi”, a declarat pentru MEDIAFAX Valentin Iordache, directorul Direcţiei de Relaţii Externe şi purtătorul de cuvânt al CNAB.
Potrivit acestuia, companiile doresc să opereze cursele respective atunci când piaţa va fi suficient de matură, fiind puţin probabil ca acest lucru să se întâmple în acest an.
În plus, au existat negocieri cu compania rusă Aeroflot, care deja operează cursa Bucureşti-Moscova şi vrea să adauge Bucureşti – Sankt Petersburg.
„Sankt Petersburg este un oraş cu un potenţial turistic foarte mare, iar Bucureştiul poate fi interesant pentru cetăţenii ruşi din această zonă a Rusiei”, a spus Iordache.
Oficialul CNAB a precizat că a purtat discuţii şi cu cea mai mare companie ucraineană, Ukraine International Airlines, pentru ruta Kiev-Bucureşti. (…)
Textul integral AICI

REFERINȚE >>>
Autorităţile aşteaptă încă acceptul de survol din partea Rusiei, pentru cursa Bucureşti – Beijing
Zborurile spre Beijing nu pot fi inaugurate pentru că ruşii nu ne dau drept de survol
Tarom reia zborurile spre China, începând din luna august
INTERVIU | Liviu Dragnea: “China se află printre prioritățile majore ale Guvernului Ponta”

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Asia, China, Din presa românească, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.