România și China, interesate de revigorarea fostului Drum al Mătăsii, proiecte în energie, infrastructură și agricultură

Romania si China, interesate de revigorarea fostului Drum al MatasiiRevigorarea fostului Drum al Mătăsii este un proiect de interes pentru țările Uniunii Europene, inclusiv România, a declarat, miercuri, Maricel Popa, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului, la Forumul de investiții România – China. „Revigorarea fostului Drum al Mătăsii este un proiect de interes pentru UE și pentru țările membre ale Organizației Cooperării Economice a Mării Negre. Prezența delegației municipale Ningbo la București dovedește seriozitatea cu care China tratează cooperarea cu țările Europei Centrale și de Est, în general, și cu România în special. Sunt convins că în cadrul acestui forum se pot identifica oportunități de investiții și cooperare între partenerii români și chinezi”, a precizat Popa. (Sursa: AGERPRES/Foto: minind.ro)

Acesta a arătat că MECT promovează activ proiectele de colaborare româno-chineze în domeniul parcurilor industriale iar România a semnat deja un memorandum de înțelegere cu ministerul omolog din Republica China privind elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru un parc tehnologic mixt.

„Schimburile comerciale bilaterale au crescut, în 2014, cu 19% față de 2013, până la peste 3.909 milioane dolari conform statisticii noastre. Exportul pe piața chineză a fost de 759,4 milioane dolari, în creștere cu 14,4% față de 2013. Se constată că balanța comercială este deficitară pentru România, fapt pentru care trebuie să intensificăm contactele cu companiile chineze.Trebuie să identificăm produsele românești cu potențial de export și să acționăm pentru echilibrarea balanței comerciale”, a mai spus reprezentantul Ministerului Economiei. (…) Textul integral AICI

REFERINȚE >>>
INTERVIU – Emil Constantinescu: China a reușit o ascensiune excepțională pe care mulți din Occident nu o înțeleg
CHINA – ECE | Potenţialul de parteneriate China – Europa Centrală şi de Est este enorm
CHINA – ECE | Necesitatea creșterii substanţiale a exporturilor românești, în China
INTERVIU – Titus Corlăţean: “Un nou Drum al Mătăsii nu este contradictoriu cu interesele economice ale UE”
CHINA – ECE | Expoziţia comercială și de investiții, Ningbo 2015

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Asia, China, Din presa românească, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.