RĂZBOI COMERCIAL | China crește cu 25% taxele vamale la produsele americane!

Consiliul de Stat al Chinei a anunțat, miercuri seara, că a decis să mărească cu 25% taxele vamale la mărfurile importate din Statele Unite ale Americii, până la o valoare de 16 miliarde USD. Decizia Comisiei pentru Tarife Vamale a Consiliului de Stat va intra în vigoare la data de 23 august 2018.

Trump confundă lumea cu propria afacere privată

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul chinez al Comerțului, decizia este un răspuns la acțiunile SUA care au pus din nou dreptul intern deasupra dreptului internațional, impunând noi tarife „foarte nerezonabile” la bunurile chinezești. Potrivit acestuia, China trebuie să își protejeze interese legitime, precum și sistemul comercial multilateral, prin luarea de măsuri de combatere a acțiunilor protecționiste, unilaterale, americane.

Reacția Chinei survine la o zi după ce Oficiului Reprezentantului Comercial al Statelor Unite ale Americii (USTR) a anunțat definitivarea celei de-a doua tranșe de analize privind tarife aplicate produselor chinezești, ca „răspuns la practicile comerciale neloiale ale Chinei”.

Astfel, USTR a prezentat o listă de produse, în valoare de aproximativ 16 miliarde USD care privește importurile din China, produse care vor fi supuse unor tarife suplimentare de 25%. Autoritățile de la Washington susțin că acesta este „răspunsul la practicile comerciale inechitabile ale Chinei, legate de transferul forțat de tehnologie și proprietate intelectuală americane”.

Această a doua tranșă de tarife suplimentare impuse de SUA, se adaugă primei tranșe de aproximativ 34 miliarde USD, intrată în vigoare la 6 iulie.

REFERINȚE >>>
China și UE resping unilateralismul și protecționismul comercial
SUA ridică miza războiului economic cu China la 200 miliarde USD!
China răspunde SUA și va suprataxa 659 de produse americane, în valoare de 50 mld. USD
SUA au declanșat războiul comercial cu China!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din arhive, Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.