Uniunea Europeană – acești violatori ai națiunilor!

În urma reacțiilor de astăzi ale prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, a președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, și a președintelui grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, Uniunea Europeană se consacră drept o instituție a violării națunilor est-europene.

România a ajuns să îi fie pângărit până și dreptul de a respecta propria Constituție, propriile legi! României îi este refuzat dreptul de a scoate din funcțiile publice torționarii din perioada comunistă și din prezent! România este aliniată pe culoarul bătăii de joc a UE, la fel cum se întâmplă cu Polonia și Ungaria.

Abuzul de poziție exprimat de oficialii UE, prin intervenția în derularea unui proces penal, ne arată că administrația uniunii a încăput pe mâna unor violatori de drepturi și libertăți, violatori care se manifestă selectiv și discreționar. Pentru mii de români nenorociți fără probe de justiția abuzivă condusă de Laura Codruța Kovesi, UE a manifestat un dezinteres criminal. Însă, atunci când torționarea Kovesi este chemată să răspundă în fața legii pentru abuzurile produse, aceeași UE intervine brutal și încalcă absolut absolut toate legile și reglementările diplomatice!

În fața asaltului mizerabil al înalților oficiali UE, pentru a o proteja pe L.C. Kovesi, Consiliului Superior al Magistraturii din România răspunde că:

De la euro-optimism, la bătaia de joc a UE! O MIZERIE!

„Declarațiile și acțiunile unor oficiali europeni, în mod nedisimulat și în afara atribuțiilor lor statutare, AU AFECTAT INDEPENDENȚA JUSTIȚIEI DIN ROMÂNIA în ceea ce privește o procedură judiciară aflată în curs de soluționare la Secția Penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție privind pe doamna Laura Codruța Kovesi”.

„Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii constantă că, prin declarațiile și prin acțiunile lor, domnii Manfred Weber, Guy Verhofstadt și Antonio Tajiani au procedat de natură a pune presiune pe judecătorul național învestit cu soluționarea cauzei, ingerințe cu consecința subminării independenței justiției, înfăptuită prin Înalta Curte de Casație și Justiție și celelalte instanțe.” (Integral AICI)

ROBOTORȚIONARA, noul înalt funcționar european!?

Dincolo de această luare de poziție a CSM, mai adaug reacția premierului Viorica Dăncilă, după ce ambasadorii acreditați în România din Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Irlanda, Olanda, Norvegia, Suedia si Statele Unite ale Americii au intervenit în mod nepermis în ordinea de drept a țării noastre:

„Le recomand să se adreseze autorităților din țara din care fac parte, pentru că ÎN NICIUN STAT AMBASADORII NU FAC AGENDA PRIM-MINISTRULUI și eu nu am să permit acest lucru. Trebuie să arate respect pentru România, așa cum ambasadorii noștri, în fiecare stat, fie membru al Uniunii Europene sau un stat terț, au respect pentru statul respectiv.

În final, consider că această situație destul de neplăcută a fost creată de declarațiile repetate pe justiție ale președintelui României. Dacă președintele României nu a avut niciun aport la rezultatele obținute în cadrul Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, iată că a reușit să aducă un deficit de imagine țării noastre. E păcat că acest lucru se întâmplă tocmai în timpul deținerii președinției rotative de către România.” (Integral AICI)

UE, între falsele principii și Codruța Kovesi!

Dacă nici după acest asalt inacceptabil la adresa ordinii interne din România, Guvernul de la București nu va avea o reacție fermă, aplicată și coordonată riscăm să intrăm în cea mai neagră perioadă a relațiilor diplomatice din perioada de după 1989. Acceasta cu atât mai mult cu cât între cei care lovesc puternic în stabilitatea internă a României se regăsește însuși președintele țării, Klaus Iohannis!

Doamna Cristea (Filote) și adevărata corupție în Uniunea EUROPEANĂ!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa, România, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.