Analfabeții din Ministerul Public se scarpină cu Muraru la … AUR!

Președinția, guvernarea din România și PNL au nevoie de antisemiți și extremiști, motiv pentru care îi inventează, etichetând Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) ca atare, pentru a justifica existența în organizații și cheltuirea resurselor publice, dar mai ales pentru a justifica scoaterea în afara legii a unui partid constituit și ales democratic. Abia asta înseamnă extremism și rasism, un derapaj specific totalitarismului.

Ministerul Public (MP), pe înțelesul tuturor al procurorilor numiți de președintele României, a anunțat ieri că „a fost înregistrat un dosar penal privind comunicatul de presă emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat ‘Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!’, în care se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv în varianta „minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia”.

Așa cum am semnalat deja, procurorii sesizați din oficiu fie sunt analfabeți funcțional fie au primit ordin să caute exacerbarea etichetei de partid antisemit-extremis, pe care PNL caută să o lipească de AUR.

Aceasta pentru că, în comunicatul emis la data de 3 Ianuarie 2022, AUR folosește un joc de cuvinte care scapă imbecililor din Ministerul Public. Să dăm citire pasajului incriminat:

„Alianţa pentru Unirea Românilor atrage atenţia asupra faptului că, în ultimii ani, se constată o acţiune sistematică de subminare a calităţii învăţământului din România prin ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente (ex. educaţie sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanţei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generaţii: ştiinţele exacte, Limba şi literatura română, Istoria naţională.”

Cheia acestui pasaj este „a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii”. Mai precis conjuncția SAU, care face diferența clară față de adverbul ȘI, care dacă era folosit în comunicat putea face subiectul unor … discuții!

Prin urmare, în comunicatul AUR nu holocaustul este subscris „unor teme minore” ci unele „materii” deja existente.

Conjuncția SAU face delimitarea precisă între unele „teme minore” ȘI „educaţie sexuală, istoria Holocaustului” care pot face „obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente”!

Atât de simplu este dosarul de cercetare in rem deschis prin autosesizare de procurorii analfabeți la ordin, stimulați de un alt surogat cu rang universitar, Alexandru Muraru – prim-vicepreședinte PNL Iași și reprezentant al Guvernului României în conducerea Infrastructurii Europene de Cercetare a Holocaustului (EHRI), începând cu data de 6 Ianuarie 2022.
Muraru este și Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, prin urmare trebuie să aibă ceva de făcut, o motivație pentru toate funcțiile, sinecurile primite politic, necum pe competență, seriozitate și moralitate.

Un veritabil clarvăzător, cu trei zile înainte ca Ministerul Public să se autosesizeze, A. Muraru a scris pe site-ul Digi24, o platformă media a USR și adepților lui Iohannis:

„Așadar astăzi, instituțiile statului – Parchetul General, Curtea Constituțională etc. – trebuie să răspundă dacă AUR este o amenințare la adresa ordinii constituționale a României.”Alexandru Muraru, Deputat PNL

Prin urmare, au fost necesare trei zile pentru ca MP să înțeleagă mesajul!

În compunerea publicată pe DIGI24, universitarul Muraru prezintă un limbaj specific unui mediocru de liceu, în condițiile în care domnia sa este „doctor în ştiinţe politice, cercetător ştiinţific şi cadru didactic în Departamentul de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi”.

De la un nivel pretins universitar, A. Muraru interoghează ridicol, demonstrând limitele extrem de înguste ale unui doctor (!?) și cercetător în ştiinţe politice:

De ce credeți că partidul AUR face toate eforturile pentru bagatelizarea sistemului sanitar și ridiculizarea pericolului pandemic? Pentru că aceasta este sursa sa de existență. Odată înlăturată pandemia, acest partid nu va mai avea obiectul politic.

Nu, stimate domnule liberal! Nu pandemia este singura temă de care se folosește AUR. Pandemia s-a adăugat exact temelor false cu care domnia ta și PM vă tot chinuiți să etichetați România: extremism, rasism, antisemitism etc., pentru a vă justifica existența și pozițiile-sinecură.

Din fericire, prin AUR, România mai are încă un partid care să vorbească despre demnitate, respect, onoarea și memoria erorilor și victimelor românilor, timp în care voi – liberalii și toți noii vânduți ai acestui neam – îi etichetați în fel și chip!

În mod cert, un avocat cu știință de carte și puțină gramatică la îndemână, o să vă dea peste mințile puțin sclipitoare, dar suficiente pentru a ajunge cadre didactice sau împărțitori de dreptate și dosare penale.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, Din presa românească, Multilateralism ... în doi, România, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.