XINHUA – Seniori politici chinezi primiţi de liderii Republicii Moldova

O delegaţie din China formată din reprezentanţi ai organismului politic consultativ a fost primită, vineri, de Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti şi de preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, cu care a discutat modalităţile de întărire a cooperărilor bilaterale, transmite agenţia oficială de presă chineză XINHUA.
Vicepreşedinta Comitetului Naţional al Conferinţei Consultative a Poporului Chinez Politice (CPPCC), Zhang Rongming, liderul delegaţiei chineze, a declarat în timpul discuţiilor că relaţiile dintre China şi Republica Moldova au cunoscut o dezvoltare constantă şi sănătoasă după stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două ţări, în urmă cu 20 de ani. Cele două părţi au derulat frecvente schimburi la nivel înalt, consolidând încrederea reciprocă politică şi cooperarea bilaterală în diverse domenii, a declarat Zhang, adăugând că cele două ţări au păstrat, de asemenea, o cooperare strânsă în domeniul afacerilor internaţionale şi s-au sprijinit reciproc în problemele majore de interes comun. China ar dori ca împreună cu Republica Moldova să continue aprofundarea încrederii politice reciproce, să dezvolte cooperarea reciproc avantajoasă şi să consolideze prietenia tradiţională, a mai spus spus Zhang.
Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova, Zhang Rongming i-a adresat Preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu, invitația de a efectua o vizită oficială în Republica Populară Chineză.
La rândul lor, preşedintele Nicolae Timofti şi, liderul Parlamentului, Marian Lupu, au declarat că Republica Moldova apreciază în mod deosebit relaţiile cu R.P. Chinzeză şi rolul important pe care China îl joacă în afacerile internaţionale. Guvernul şi Parlamentul Republicii Moldova vor promova activ relaţiile de prietenie cu China, fiind aşteaptă o consolidare a cooperărilor în domeniul economiei, culturii comerţului, educaţiei şi agriculturii.
După vizita în Republica Moldova, delegaţia chineză va continua turneul în Europa în Albania şi Serbia.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Republica Moldova, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.