Prim-ministrul Victor Ponta se va întâlni cu Premierul Li Keqiang și Președintele Xi Jinping

Victor Ponta, Prim-ministrul Romaniei 1Prim-ministrul României, Victor Ponta, va efectua, în perioada 30 august – 3 septembrie 2014, o vizită oficială în R.P. Chineză, la invitația Premierului Consiliului de Stat al R. P. Chineze, Li Keqiang. Vizita are loc ca răspuns la cea întreprinsă în România de omologul chinez, în luna noiembrie 2013.

Prim-ministrul Victor Ponta va avea convorbiri oficiale cu Premierul chinez Li Keqiang și va fi primit de către Președintele R.P. Chineză Xi Jinping. De asemenea, va avea o întrevedere cu Zhang Dejiang, preşedintele Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare.
Vizita premierului român în R.P. Chineză se înscrie in dialogul constant între cele două ţări şi are loc în contextul relațiilor bilaterale excelente și al sărbătoririi, în acest an, a 65 de ani de relaţii diplomatice şi 10 ani de la semnarea Parteneriatului amplu de prietenie şi cooperare.
Pe agenda de discuții figurează și aspecte legate de consolidarea relației UE-China și acțiunile viitoare în cadrul formatului de cooperare Europa Centrală și de Est – China, în implementarea celor convenite la summit-ul de la București din 2013. Totodată, vor fi trecute în revistă și evoluțiile recente în plan regional și internațional.
În cadrul convorbirilor cu oficialitățile chineze vor fi abordate relaţiile bilaterale dintre România şi Republica Populară Chineză, cu accent pe stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia convorbirilor avute la București, în special a celor din domeniile energiei, infrastructurii, agriculturii etc.
O atenție specială va fi acordată consolidării unor proiecte în domeniul educației și culturii, dar și intensificării cooperării în alte domenii de interes.
În marja vizitei va fi organizată o reuniune economică cu participarea reprezentațiilor principalelor companii și bănci chineze care derulează afaceri sau doresc să investească în România. De asemenea, Primul ministru se va deplasa cu trenul de mare vizită la Tienjin unde va vizita parcul tehnologic și va avea o întâlnire cu reprezentanți ai firmelor care derulează activități în parc în domeniile IT, componente auto, produse bio, construcții mașini etc.
Cu această ocazie vor fi semnate și o serie de documente bilaterale.
Sursa: Guvernul României

REFERINȚE >>>
Delegația condusă de Victor Ponta a primit drept de survol în spațiul aerian rusesc, pentru deplasarea în China
Premierul Victor Ponta va efectua o vizită în China
China este pentru România un partener privilegiat
China este dispusă să se implice în dezvoltarea energetică, feroviară de mare viteză și agricultura din România
XINHUA – Premierul Chinei a prezentat propunerile pentru aprofundarea relațiilor cu România
COMENTARIU | China – ECE şi reacţiile emoţionale europene (III)

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Români în China, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.