Xu Feihong: „România se situează în poarta drumului mătăsii Asia-Europa”

Sursa: ADEVĂRUL.RO
„Statele Europei Centrale şi de Est, inclusiv şi România se situeză în poarta drumului mătăsii Asia-Europa, reprezentând o verigă indispensabilă pentru legături şi comunicări între China şi Europa“, scrie într-un articol pentru „Adevarul”, noul ambasador al Chinei în România, Excelenţa sa, Xu Feihong (foto).

Ambasadorul RP Chineze in Romania, ES Xu Feigong(…) În anul 2013, preşedintele Chinei, domnul Xi Jinping, a propus construcţia „centurii economice a drumului mătăsii” şi iniţiativă importantă privind „drumul maritim al mătăsii din secolul 21”, denumită „o centură, un drum”. Aceast concept strategic reprezintă o cale benefică statelor aflate de-a lungul traseului spre prosperitate comună şi, va aduce o oportunitate istorică de cooperare pentru China şi statele europene, inclusiv România. (…)
Statele Europei Centrale şi de Est, inclusiv şi România se situeză în poarta drumului mătăsii Asia-Europa, reprezentând o verigă indispensabilă pentru legături şi comunicări între China şi Europa. În România funcţionează deja „Asociaţia Drumul Mătăsii”.

Forumul Bucureştiului cu tema Drumului mătăsii a devenit şi el o carte de vizită a diplomaţiei române. Acestea demostrează din plin vechea rădăcină a României cu drumului mătăsii. Partea chineză acordă o deosebită atenţie dezvoltării relaţiilor cu România, fiind gata să meargă împreună cu România, continuând spiritul drumului mătăsii, punând în practică în profunzime programul de proiecte de cooperare între China şi statele Europei Centrale şi de Est, şi consensurile atinse de liderii Chinei şi României şi, promovând proiectele de cooperare din domeniile de energie, căi ferate, porturi, agricultură. Să acţionăm în aşa fel în cât motoarele să se învârtă, ca trenurile să alerge, ca oamenii să se pună în mişcare, pentru a transforma voinţa de cooperare bilaterală în roadele reale. În calitate de nou ambasador, sunt gata să depun eforturi consecvente pentru a desena împreună cu partea română un volum multicolorat de cooperare şi pentru a aduce noi contribuţii la construcţia „o centură, un drum”.
Textul integral AICI

REFERINȚE >>>
Klaus Iohannis: „Dorim să dezvoltăm, în continuare, ansamblul relaţiilor cu Republica Populară Chineză”
XINHUA – China și România promit să consolideze relațiile
Noul Ambasador al R.P. Chineze în România a depus scrisorile de acreditare
Xu Feihong, noul Ambasador al R.P. Chineze în România
Ambasadorul Chinei: Invităm produsele românești să intre pe piața chineză
Chinese president appoints ambassadors to four countries

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Asia, China, Din presa românească, Europa, Europa - Asia, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.