FOTO – Parada militară de la Moscova. Rusia și China, umăr la umăr!

Parada militara, Moscova 9 mai 2015Piața Roșie din Moscova a răsunat, azi, sub pasul de defilare al armatei ruse și al delegațiilor militare din R.P. Chineză, India, Belarus, Armenia, Azerbaijan, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Mongolia and Serbia, evenimentul dedicat zilei de 9 Mai fiind reflectat pe larg de presa chineză, cu atât mai mult cu cât președintele Xi Jinping se află în vizită de stat în Federația Rusă la invitația președintelui Vladimir Putin. Cei doi lideri au exprimat deopotrivă dorința de apărare a istoriei celui de-Al Doilea Război Mondial a păcii, securității și dreptății internaționale. Totodată au fost de acord să încurajeze relațiile și proiectul Centurii economice a Drumului Mătăsii inițiat de China și aspirațiile Rusiei în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice. (Xinhua)

Reuniune Rusia - China, Moscova 9 mai 2015La parada militară din Piața Roșie din Moscova au participat peste 15.000 de soldați, cu 50% mai mult în comparație cu parada din 2010. Prin fața oficialilor și publicului au trecut 194 unități mecanizate și echipamente militare, unele prezentate în premieră. De asemenea, la paradă au participat 143 de avioane și elicoptere aparținând forțelor aeriene ruse. (Textul integral pe Xinhua)

În luna septembrie, China va organiza la Beijing o serie de activităţi comemorative dedicate celor 70 de ani de la Victoria împotriva fascismului, a celor 70 de ani de la victoria Războiul Poporului Chinez Împotriva Agresiunii Japoneze, precum şi o importantă paradă militară. Yin Zhuo, deputat al Comitetului Naţional al Conferinţei Consultative Politice Populare Chineze a apreciat că parada militară are o deosebită semnificaţie, actuala ordine internaţonală jucând un rol extrem de important în menţinerea stabilităţii mondiale, prin eforturile diplomatice. Ordinea internaţională stabilită după cel de-Al Doilea Război Mondial are strânsă legătură cu interesele de securitate ale Chinei, făcând parte din baza fundamentală a relaţiilor politice şi diplomatice dintre China şi SUA. Prin organizarea acestei parade militare, se va afirma din nou că R.P. Chineză nu se numără printre forţele care provoacă şi subminează ordinea internaţională, ci este un apărător ferm al acesteia. (Radio China Internațional)
Potrivit regulamentelor internaţionale, armata Chinei va invita la paradă reprezentanţi ai ţărilor care au participat la Războiul de Rezistenţă a Poporului Chinez Împotriva Agresiunii Japoneze şi la Al Doilea Război Mondial, dar şi din alte ţări.Guard of honor of the Russian Army, Moscova 9 mai 2015Chinese People's Liberation Army, Moscova 9 mai 2015

Soldiers from Armenian Army, Moscova 9 mai 2015Russian Scout Unit, Moscova 9 mai 2015Military Institute of the Ministry of Defense of Tajikistan, Moscova 9 mai 2015Soldiers of Azerbaijan, Mosocova 9 mai 2015Special Operations Forces of the Armed Forces of Belarus, Moscova 9 mai 2015Suvorov Military School, Mosocova 9 mai 2015The Serbian Guards Unit, Moscova 9 mai 2015The Battalion of the Kuban Cossacks, Moscova 9 mai 2015The Kremlin Cavalry Escort Battalion, Moscova 9 mai 2015SU-100 tank destroyer, Moscova 9 mai 2015A T-34 tank moves on the Red Square, Moscova 9 mai 2015BMP Kurganets-25, Moscova 9 mai 2015

REFERINȚE >>>
COMENTARIU | Uniunea Europeană, la răscruce de orgolii şi indecizii
COMENTARIU | Cehul „penibil”, sârbul „schizofrenic”, ungurul „dictator neo-fascist” şi diplomația americană
Atitudinea umilă în faţa occidentului, falimentul politicii est-europene
Revoluția alegerilor virtuale, noul test în Europa de Est
Ipocrizia SUA ca poliţie a drepturilor omului
Obama: Relația SUA – China nu este un „joc de sumă nulă”
Cu cine vorbește doamna Victoria Nuland?
Palestina, tragedie americană în spatele cortinei ruse
Războiul răcanilor înfometaţi din presa est – europeană
Un viitor zid în faţa Rusiei şi Chinei, atacând corupţia din fostele ţări comuniste

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Asia, Asia - Pacific, China, Din presa chineză, EU Centrală şi de Est, Europa, Fotografii de poveste, Înţelege China, Uniunea Economică Eurasiatică, Veşti din China și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la FOTO – Parada militară de la Moscova. Rusia și China, umăr la umăr!

  1. vysageee spune:

    Bravo baieti! Faceti praf porcii astia americani care se amesteca in toate treburile internationale ale popoarelor si se cred buricul pamantului!

    Ok. guys! Do these pigs dust Americans mix of peoples in all international affairs and believe navel of the earth !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.