Călin Peter Netzer în juriul Festivalului Internațional de Film de la Beijing, 2018

Regizorul român, Călin Peter Netzer (42 ani), câștigător al premiului „Ursul de Aur” la Berlinala 2013, va face parte din juriul ediției 2018 a Festivalului Internațional de Film de la Beijing (BJIFF). Potrivit organizatorilor, alături de Netzer, în juriu se vor regăsi Wong Kar-wai (Hong Kong) – președinte, actorul Duan Yihong (China), regizorul Rob Cohen (SUA), compozitorul Jan Kaczmarek (Polonia), regizorul-scenarist Ruben Ostlund (Suedia) și actrița Shu Qi (Taiwan).

Călin Peter Netze s-a născut la Petroșani (România). La vârsta de opt ani emigrează cu întreaga familie în Germania. Se reîntoarce în România după 1989, unde în perioada 1994-1999, studiază regia la Academia de Teatru și Film „I.L. Caragiale” din București. Călin Paul Netzer are în palmares scurt metrajele: Mingea de cârpă (1994), Ochi uscați (1995), Maria (1997), Zăpada mieilor (1998) și lung metrajele: Maria (2003), Medalia de onoare (2009), Poziția copilului (2013), Ana, mon amour (2017).

Wong Kar-wai va fi al doilea președinte de origine chineză din istoria BJIFF, după John Woo care a prezidat a patra ediție. Festivalului Internațional de Film de la Beijing va avea loc în perioada 18-22 aprilie, aproape 500 de filme fiind înscrise în concurs.

REFERINȚE >>>
Cristian Mungiu, președintele juriului Festivalului Internațional de Film de la Shanghai 2017
Radu Jude confidențe cu Jean Reno la Festivalul de Film din Beijing
Radu Jude în juriul Festivalului Internaţional de Film de la Beijing
Regizorul român Cristian Mungiu, în juriul Festivalului de Film de la Cannes
AFERIM! Premiul pentru cea mai bună imagine, la Festivalul de Film de la Beijing
„Poziţia copilului”, în Festivalul de Film Beijing 2013
„După dealuri”, primul film românesc în Festivalul de Film Beijing 2013

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Din arhive, Din presa chineză, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.