Distrugătorul de la Beijing este încă în misiune!

Doar cei din centrala Ministerului Afacerilor Externe de la București nu au aflat că România are la Beijing un ambasador pe cât de lipsit de diplomație, pe atât de abuziv, de agresiv și dominat de frustrări. De fiecare data când aflu că a mai făcut o nouă victimă, întrebare care mă domină este asta: ce servicii îl țin în brațe: SIE, SRI, DGIA, Iohannis-SPP?

După ce a provocat închiderea Consulatului din Beijing, pentru mai bine de un an de zile, Ambasadorul Vasilică Constantinescu (foto) a primit întăriri de la București. Pe scurt, în luna Decembrie 2021, în Ambasadă au venit noi trei reprezentanți, cu misiune pe serviciul consular și administrativ. Dar … aflu că din cei trei veniți, doi au încheiat brusc misiunea, la nici două luni de la sosire, în Martie 2022!

Absolut toți cei care au avut contact cu Ambasada României în China în mandatul lui Vasilică Constantinescu au descoperit modul de lucru abuziv, abrutizant, terorist! Majoritatea celor care au fost aici la post au venit și au plecat înainte de termen, pentru că nu sunt compatibili cu stilul de lucru și ierarhic de stăpân de vite, promovat de Constantinescu.

În aceste condiții, cei care se află încă la post au două variante: să suporte zilnic supliciul sau să devină sclavi pe plantația unui individ cu rang oficial de ambasador, dar care nu are minimă educație și legătură cu diplomația, cu buna creștere și funcția publică.

Prin urmare, Consulatul României din capitala Beijing se află din nou la limita funcționării (situație valabilă de ani de zile la Shanghai și Hong Kong), având un singur funcționar, deși pe pagina de Internet a Ambasadei apar doi funcționari. De asemenea, în lista echipei Ambasadei apar numele unor persoane care nu se mai află post de aproape jumătate de an. Iată cum, România are în marea RP Chineză un ambasador cu o echipă de doar șase oameni, din care mai mult de jumătate cu experiență acumulată după sosirea în Ambasadă. Este inutil să repet că România nu are niciun vorbitor de limbă chineză trimis în China, pentru serviciile minimale fiind angajați localnici.

Revin și subliniez realitatea tolerată de ministrul Bogdan Aurescu și de președintele Klaus Iohannis, realitate în care mandatul unui individ lipsit de diplomație este prelungit dincolo de mandat, prelungire în care numărul victimelor continuă să crească!

În timp ce Guvernul României și Ministerul de Externe se sufocă de grija vecinilor ucraineni, nu există minim interes pentru românii din China, pentru angajații trimiși în misiune diplomatică în China.

În condițiile în care a fost tolerat la post până la finalul mandatului (Octombrie 2021), care sunt rațiunile pentru care MAE și Președinția României îi prelungesc prezența în China lui Vasilică Constantinescu?

Este o întrebare pusă de un român care adună, de ani de zile, zeci de nume de OAMENI călcați în picioare, umiliți, de un oficial cu rang de Ambasador! Acestei lungi liste se adaugă distrugerea bunelor relații de cooperare și prietenie cu China, direcție impusă de Guvernul de la București, pentru care Vasilică Constantinescu în mod evident merită o diplomă special pentru “deosebite contribuții”.

De asta insist să întreb: Cine îl ține în brațe pe Vasilică Constantinescu și pentru ce preț? În numele cărui interes național vă bateți joc de oameni, odată cu bătaia de joc la adresa relației cu China?

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Multilateralism ... în doi, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.