CHINA – Repetiţie generală pentru parada militară din 3 septembrie

£¨Ê±Õþ£©£¨2£©¼ÍÄîÖйúÈËÃñ¿¹ÈÕÕ½ÕùôßÊÀ½ç·´·¨Î÷˹սÕùʤÀû70ÖÜÄê´ó»áרÏîÑÝÁ·Ë³Àû¾ÙÐÐArmata chineză de Liberare a Poporului a derulat, duminică, o repetiţie generală înaintea evenimentului programat pentru 3 septembrie, principalul bulevard al capitalei Beijing fiind scena pe care s-au prezentat 10.000 de militari, aproximativ 500 de vehicule militare şi aproape 200 de avioane.(Sursa: XINHUA)

Alături de armata chineză, în Piaţa Tian Anmen au fost prezente inclusiv trupe străine şi veterani ai celui de-Al Doilea Război Mondial, numărul spectatorilor fiind apreciat de organizatori la aproximativ 35.000.

Pentru prima dată în istoria R.P. Chineze, la parada militară programată pentru data de 3 septembrie vor participa trupe din armate străine, un numă de zece ţări din Asia, Europa, Africa, Oceania şi America anunţând că vor trimite contingente. Între acestea se  numără Rusia, Kazahstan, Mexic.

Apropiata paradă militară va fi organizată pentru comemorarea celor 70 de ani de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial şi victoriei în Războiul chinez de Rezistenţă Împotriva Invaziei Japoneze.£¨Ê±Õþ£©£¨5£©¼ÍÄîÖйúÈËÃñ¿¹ÈÕÕ½ÕùôßÊÀ½ç·´·¨Î÷˹սÕùʤÀû70ÖÜÄê´ó»áרÏîÑÝÁ·Ë³Àû¾ÙÐÐParada militara 70 de ani WW II, repetitie 4Parada militara 70 de ani WW II, repetitie 3Parada militara 70 de ani WW II, repetitie 5

REFERINŢE >>>
FOTO – Parada militară de la Moscova. Rusia și China, umăr la umăr!
COMENTARIU | Uniunea Europeană, la răscruce de orgolii şi indecizii
COMENTARIU | Cehul „penibil”, sârbul „schizofrenic”, ungurul „dictator neo-fascist” şi diplomația americană
Atitudinea umilă în faţa occidentului, falimentul politicii est-europene
Revoluția alegerilor virtuale, noul test în Europa de Est
Ipocrizia SUA ca poliţie a drepturilor omului
Obama: Relația SUA – China nu este un „joc de sumă nulă”
Cu cine vorbește doamna Victoria Nuland?
Palestina, tragedie americană în spatele cortinei ruse
Războiul răcanilor înfometaţi din presa est – europeană
Un viitor zid în faţa Rusiei şi Chinei, atacând corupţia din fostele ţări comuniste

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Comemorare 1945-2015, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.