FOTO – Pregătiri dure pentru parada militară din China

14 Parada militara 70 de ani WW II, pregatirePeste 10.000 de militari chinezi au derulat, timp de aproape trei luni, pregătiri draconice în perspectiva paradei programate pentru data de 3 septembrie, la Beijing, dedicată comemorării celor 70 de ani de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial şi victoriei în Războiul chinez de Rezistenţă Împotriva Invaziei Japoneze. Pentru acurateţea pregătirilor, armata chineză a utilizat în premieră sistemul de navigaţie prin satelit Beidou, similar GPS şi Glonass. (China Daily, Foto: Xinhua)

Toate unităţile implicate în procesul de pregătire a paradei au folosit sistemul de cronometrare automată Beidou, pentru a îmbunătăţi sincronizarea mişcărilor şi durata. „Avem standarde stricte pentru mişcarea trupelor terestre, armamentului şi formaţiunilor din aer”, a declarat Wang Shun, adjunct al şefului personalului militar din zona de comandă Beijing şi director adjunct al comandamentului de organizare a paradei.

Militarii aflaţi în formaţie trebuie să se asigure că mişcarea „capului, mâinilor, armelor şi picioarelor sunt în aceeaşi linie”, a declarat Wang, care a adăugat că utilizarea sistemului de navigaţie a vizat mai ales mişcarea picioarelor şi balansul braţelor.

„Soldaţii pot sta în poziţie timp de două ore, fiind capabili să efectueze o formaţiune standard pentru 200 de metri de paradă la pas sau 1.000 de metri în marş rapid”, a mai spus Wang.12 Parada militara 70 de ani WW II, pregatire9 Parada militara 70 de ani WW II, pregatire6 Parada militara 70 de ani WW II, pregatire5 Parada militara 70 de ani WW II, pregatire1 Parada militara 70 de ani WW II, pregatire10 Parada militara 70 de ani WW II, pregatire11 Parada militara 70 de ani WW II, pregatire8 Parada militara 70 de ani WW II, pregatire7 Parada militara 70 de ani WW II, pregatire2 Parada militara 70 de ani WW II, pregatire

3 Parada militara 70 de ani WW II, pregatire

REFERINŢE >>>
CHINA – Repetiţie generală pentru parada militară din 3 septembrie
FOTO – Parada militară de la Moscova. Rusia și China, umăr la umăr!
COMENTARIU | Uniunea Europeană, la răscruce de orgolii şi indecizii
COMENTARIU | Cehul „penibil”, sârbul „schizofrenic”, ungurul „dictator neo-fascist” şi diplomația americană
Atitudinea umilă în faţa occidentului, falimentul politicii est-europene
Revoluția alegerilor virtuale, noul test în Europa de Est
Ipocrizia SUA ca poliţie a drepturilor omului
Obama: Relația SUA – China nu este un „joc de sumă nulă”
Cu cine vorbește doamna Victoria Nuland?
Palestina, tragedie americană în spatele cortinei ruse
Războiul răcanilor înfometaţi din presa est – europeană
Un viitor zid în faţa Rusiei şi Chinei, atacând corupţia din fostele ţări comuniste

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Comemorare 1945-2015, Din presa chineză, Fotografii de poveste, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.