Fata Morgana cu mustață!

În guvernarea Cîțu a lui Iohannis, contactul cu realitatea tinde spre ZERO. În proporție egală cu minciuna gonflată pe tema Ordonanței 13, ulterior 14, guvernarea lui Iohannis face performanță atât cât pricepe Cîțu economie: cu cât eșecul și dezastrul este mai mare, cu cât prăbușirea este mai abruptă, cu atât România este mai “wow” și mai “spectaculos” învârtoșată!

Compusă din cei mai tembeli dintre tembelii PNL, rupți de realitate cu sprijinul abulicilor din USRPLUS, dotați cu cel mult doi neuroni în formă de trotinetă, guvernarea României este praf, pustiu …

Din acest deșert al cotidianului românesc a ieșit, pe poarta Penitenciarului Rahova, Liviu Dragnea … Fata Morgana de care absolut toți au nevoie: de la guvernare, la opoziție, de la servicii, la parteneri strategici. Pentru că toți, absolut toți, vor să continue să se mintă sau măcar să imgineze o altă lume, puțin mai altfel decât asta reală!

A ieșit Liviu Dragnea! Este liber!

Vestea a străbătut națiunea cu încordarea arcului de ceas, plantat pe fațada renovată a Gării Titu. Renovarea nu a afectat și ceasul la care lumea se uită din reflex, fără să știe niciodată ora exactă.

Exact așa, între două ore inexacte, între două proiecte de țară eșuate, spre exemplu România Normală și Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), la orizontul deșertăciunilor, a apărut Liviu Dragnea! Un alt proiect eșuat. Dar, cu mustața care a făcut atât de mult bine țării … la locul ei.

Ca o gură de aer pentru înecatul la mal, ca o picătură de benzină în carburatorul înfundat, ca un ciorap Adesgo curea de transmisie la motorul peticit al poporului, Eliberarea s-a produs!

Cu o ultimă și nouă sforțară, o țară întreagă își ține răsuflarea. Singurii care nu o fac sunt regizorii care numără în gând, curioși să vadă cât și cine mai rezistă noii bule de cinematograf!

Din răsuflarea înghețată erup cu putere proiecte, ambiții revanșarde, căderi și măriri de capete, absolut toți au ceva de spus, mai puțin de făcut … că oricum mare lucru nu este!

După trei zile, sfidând regula cu nicio minune nu ține mai mult, unii continuă să se ambiționeze să îți țină răsuflarea. Plictisiți, regizorii au plecat de mult. Ce rost avea să mai aștepte și căderea ultimilor încăpățânați. O vor face în cele din urmă. Singuri sau ajutați. Și, oricum, pot schimba pe oricine și orice, oricând. De asta ei sunt regizori și știu totul, pentru că primesc totul dinainte și … citesc până înțeleg.

Răspunsurile lui Dragnea la cele două întrebări: “dacă am cu cine și am pentru cine?”, sunt scrise din dimineața zilei de 27 Mai 2019.
Răspunsurile vor fi cunoscute. Vor putea fi un nou proiect de țară pe modelul “România Normală” sau și mai simplu: “România?”

Țara a primit un respiro! România a fost vaccinată cu o doză de Fata Morgana, varianta cu mustață, valabilă temporar pentru tulpina Iohannis&Co!

Atât s-a putut, pentru o țară UE-NATO!

Este o doză puțin mai bătrână, ținută în condiții neconforme, pierdută pe culoarele Justiției … dar, iată, proaspătă! Proaspăt ieșită din colivia Rahova! Este o nouă primă ieșire! Bun venit în pușcăria România!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.