Ambasadorului Viorel Isticioaia-Budura numit Șef al Delegației UE în Japonia

Beijing - Interviu cu ambasadorul Viorel Isticioaia Budura_Dan TomozeiMinisterul Afacerilor Externe salută decizia Înaltului Reprezentat al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate privind numirea Ambasadorului Viorel Isticioaia-Budura (foto), în poziția de Șef al Delegației UE în Japonia.
Ambasadorul român ocupă, în prezent, funcția de director general pentru gestionarea relațiilor cu Asia, în cadrul echipei de conducere a Serviciului European de Acțiune Externă. Totodată, în cadrul diplomației naționale, acesta a ocupat funcția de Ambasador al României în Republica Populară Chineză și Mongolia, precum și în Republica Coreea.
Numirea Ambasadorului Viorel Isticioaia-Budura este o reconfirmare a profesionalismului diplomatului roman și a experienței deosebite a acestuia în domeniul relațiilor cu Asia, precum și a dezvoltării relațiilor Uniunii Europene cu partenerii săi de pe continentul asiatic.
Activitatea diplomatică a Ambasadorului Viorel Isticioaia-Budura și aprecierea de care se bucură reprezintă, în același timp, o recunoaștere a contribuției semnificative a diplomației române la consolidarea Serviciului European de Acțiune Externă și a creșterii rolului UE în lume, contribuție apreciată inclusiv cu ocazia vizitei recente la București, din 27-28 august a.c., a doamnei Catherine Ashton, Înalt reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate.
Ministerul Afacerilor Externe va continua demersurile pentru promovarea activă a diplomaților români în cadrul Serviciului European de Acțiune Externă, cu scopul de a asigura o prezență semnificativă a României pe măsura expertizei pe care diplomații români o dețin în domenii variate.
Sursa: MAE.RO

REFERINȚE >>>
Diplomaţia Panda, un nou volum semnat Dan Tomozei
„Interviu cu Luo Ming” – Volum dedicat E.S. Ambasador Romulus Budura
Viorel ISTICIOAIA-BUDURA: Există momente în care amplitudinea schimburilor comerciale China – UE atinge interesele anumitor companii (I)
Viorel ISTICIOAIA-BUDURA: Reuniunea de la Bucureşti ar trebui să producă elemente de angajament China – ECE, pentru consolidarea Uniunii Europene (II)
Viorel Isticioaia-Budura, director general în cadrul Serviciului Diplomatic Al UE: Ce şanse are Europa în competiţia cu China şi cu India
Viorel Isticioaia-Budura, românul care dirijează relaţiile Uniunii Europene cu China
„Relaţia România-China este un titlu de mândrie”

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Asia, Europa, Mari sinologi români, România, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.