FOTO – Festivalul lampioanelor în Anul Caprei de lemn

Festivalul lampioanelor Anul Caprei de lemn 2015 CFestivalul Lampioanelor și ultimul spectacol al petardelor, mereu uimitor în China, au tras cortina peste Sărbătoarea Primăverii 2015, Anul Caprei de lemn „intrând” deplin în activitate. Ca în fiecare an, în această perioadă orașele Chinei sunt decorate potrivit simbolului zodiacal, iar seara care tocmai a trecut în Asia a fost un bun prilej de joacă pentru copii, în prezența lampioanelor.

Potrivit scrierilor chineze, originile lampioanelor se pierd în epoca de piatră, fiind înregistrată o extindere a utilizării în epoca bronzului, când au fost realizare primele felinare din metal. Festivalul lampioanelor a devenit popular în timpul Dinastiei Sui (581-618), pentru ca în timpul Dinastiei Song de Sud (1127-1279) să apară obiceiul scrii de ghicitori pe felinare, obicei păstrat până azi. În timpul Dinastiei Qing (1644-1911), au fost organizate, în capitala imperiului, primele expoziții și lampioane având ca temă lampioanele.
Alături de secvențe ale lampioanelor Anului Caprei, vă propun o călătorie în timp, pentru a admira câteva lampioane vechi de sute de ani, prezentate azi de China Daily.Festivalul lampioanelor Anul Caprei de lemn 2015 4Festivalul lampioanelor Anul Caprei de lemn 2015 1 Festivalul lampioanelor Anul Caprei de lemn 2015 2 Festivalul lampioanelor Anul Caprei de lemn 2015 3Festivalul lampioanelor Anul Caprei de lemn 2015 GFestivalul lampioanelor Anul Caprei de lemn 2015 AFestivalul lampioanelor Anul Caprei de lemn 2015 DFestivalul lampioanelor Anul Caprei de lemn 2015 EFestivalul lampioanelor Anul Caprei de lemn 2015 FLampioane chineze dinastice 1Lampioane chineze dinastice 2Lampioane chineze dinastice 3Lampioane chineze dinastice 4Lampioane chineze dinastice 5Lampioane chineze dinastice 6Lampioane chineze dinastice 7Lampioane chineze dinastice 8

REFERINȚE >>>
FOTO – PO WU sau cum se alungă răul, în a cincea zi
FOTO – Anul caprei de lemn a trecut “poarta infernulului”
Recepție de Anul Nou chinezesc la Ambasada Chinei din România
China a intrat în Anul Caprei, începe Festivalul de Primăvară!
Anul Nou chinezesc al caprei de lemn, marcat în România
ANUL NOU CHINEZESC | A început marele exod modern: 2,8 miliarde de călătorii în 40 de zile
Festivalul Lampioanelor – final de festival
Sărbătoarea lampioanelor, lumină pentru cei trecuţi şi pentru noul an
Orașul de gheață din Beijing
Sărbătoarea Primăverii – PO WU sau alungarea răului prin zgomot
Începe Anul Nou chinezesc – Festivalul Primăverii
A început marea migrație a chinezilor: 3,6 miliarde de călătorii în 40 de zile!
Milioane de yuani bonus la început de an nou chinezesc

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Descoperind China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.