PSD nu are o soluție la Iohannis

Mai repede decât sperau cei din PSD, Klaus Iohannis și Noul PNL, infestat de Sindromul Imuno-Deficitar Moral și Uman PD-L, încep să genereze reacții de reală ură socială. Președintele campion european pe Facebook calcă în picioare orice regulă care îi cere să fie un factor de echilibru în stat. Iohannis este un continuator rigid al jocurilor politicianiste, fracționare, ale predecesorului Băsescu. Este tot mai clar că, în aceste condiții, câștigătorul alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014 se va prăbuși în sondajele de încredere internă. Cu toate acestea, în absența unei reale reformări politice și umane, PSD nu va fi capabil să ofere o alternativă credibilă pentru președinție.

PSD vs Iohannis-PNLCu tot sprijinul și suportul celor care l-au condus în victoria prezidențială, spre surprinderea tuturor, chiar și a învingătorului și echipei PNL-PDL, Iohannis a ajuns la limită. Expunerea publică din ultimele luni prezintă corect realele competențe și apetențe ale președintelui, un farsor care a reușit să păcălească un oraș, apoi o bună parte dintre românii sătui de blocajul și imobilismul politic al PSD.

PSD este incapabil să ofere o soluție clară și urgentă la criza de imagine în care se află, resursa umană de primă linie fiind decimată de dosare de presupusă corupție, de condamnări, dar mai ales de jocul inegal de putere tolerat și protejat de președintele Iohannis. Politicii promovate de Noul PNL și președintele Iohannis, PSD răspunde cu lideri consumați electoral, etichetați public drept baroni locali sau naționali, analfabeți cultural și politic. Asta trădează blocajul existent în angrenajul de schimbare a resurselor umane, refuzul de a accepta realitatea secolului XXI: leadershipul social-democraților este unul depășit în fața vremurilor, nevoilor electoratului. Propunerile formulate, atât de gruparea Ponta-Plumb, cât și de gruparea Dragnea-Zgonea, sunt la fel de expirate, neinspirând încredere publică, nicidecum șanse de schimbare reală.

Cu strategi și lideri care și-au exersat capacitățile creative ratând principalele momentele electorale, PSD a câștigat numai pe gravele erori socio-economice guvernamentale ale adversarului sau în coaliții electorale.

Cedarea suveranității naționale, odată cu aderarea la NATO și UE, nu este egală cu dezinteresul național, cu teama de a genera și aplica proiecte de reală necesitate națională. PSD nu are forța și capacitatea de a explica asta poporului român, deși este ultimul mare partid parlamentar care încă mai poartă imaginea conectării la solul României, partid care încă vorbește cu propria voce, nu așteptând mesajele și ordinele din afară. Deocamdată!

REFERINȚE >>>
Nu te bucura de “trântirea” lui Ponta. După el, urmezi tu!
Problema PSD: COMUNICAREA CONVINGĂTOARE CU PUBLICUL!
Ieșirea de la guvernare, singura salvare pentru USL
Milioanele lui Iohannis, milioanele lui Ponta sau de ce nu contăm ca români
Fragmentarea României
Mimând naivitatea şi speculând slăbiciunile lacheilor, preşedintele Iohannis loveşte în stabilitatea României
Președintele Iohannis girează cel mai perfid sistem al României post-comuniste
Alternativa preşedintelui în cimitirul elefanţilor
Votul negativ! Educați să ne fie rușine de noi, ca români

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.