Nu te bucura de „trântirea” lui Ponta. După el, urmezi tu!

CatuseLipsa de educaţie, de morală, evoluţia individuală într-un sistem social auto-distructiv sunt cauzele care îi fac pe români să exulte atunci când o persoană publică este umilită, „trântită” la pământ de instituţii ale statului care devin tot mai mult instrumente de prepresiune politică şi socială. După 25 de ani, România are suficient de mulţi locuitori incapabili să manifeste un discernămând de nivel mediu, încât, prin manipulare, este posibil absolut orice. Mă întreb ce vor mai aştepta aceste mase de indivizi în ziua în care se vor trezi că represiunea le bate la uşă, pentru că le-a venit rândul la … binemeritata nedreptate!

Victor Ponta, carjeCeea ce i se întâmplă premierului Victor Ponta, urmând acelaşi scenariu ca şi în cazul fostului premier Adrian Năstase, este un abuz al sistemului controlat azi de preşedintele Iohannis şi cei care au crescut în sistemul infracţional democratic românesc de după 1989. Majoritatea celor care conduc azi instituţiile de forţă ale României: servicii, justiţie, societate civilă, sunt produsul unei educaţii primare, în comunism, şi a unei etanşeizări culturale în haosul libertăţilor democratice. Altfel spus, tot ce nu au apucat să consolideze înainte de 1990 au fost învăţaţi să urască şi să deteste, după.

Când la puţin peste 30 de ani ajungi în funcţii de stat, iar la 40 deja ai îmbătrânit în scaun, nu doar propriul sistem de evaluare este greşit, ci mai ales cel pe care l-ai construit fiind în funcţie. Fără un istoric profesional, cel ajuns în scaun se comportă exact cum se exprimă azi DNA, Parchetul General, serviciile şi cam tot ce înseamnă azi instituţie-vedetă media. Copiind inconştient formula „noi muncim, nu gândim”, reacţionarii par să aibă misiunea de a distruge România la toate nivelurile, atât intern, cât şi extern. Este şi cazul premierului Ponta, lipsit de istoricul obligatoriu la locul de muncă, pe fiecare palier,  pentru a înţelege, în ceea ce îl priveşte, mai ales ce i se întâmplă în ultima perioadă. Privind „exprimarea” în funcţie a preşedintelui Iohannis, avem în faţă maimuţa lăsată la manşa avionului, căci  cum altfel poţi explica saltul de la primar de oraş mediu, la funcţia de preşedinte?

Cu foarte mici excepţii, România prinde tot mai greu paginile ziarelor din străinătate. Atunci când se întâmplă, nimic nu te lasă să înţelegi că în ţara est-europeană se mai întâmplă ceva normal. Dacă urmăreşti presa româneacă, unicul sentiment generat este cel de teamă. Teama de a merge în România şi să faci turism, şi să faci afaceri.

Presa românească a luat faţa ghicitoarelor şi prezicătoarelor, întrecându-se în apocalipse locale, cu impact zero imediat. Apocalipsa vine în fiecare zi, de cel puţin zece-două zeci de ori, iar presa furnizează suficiente motive pentru a te convinge, dacă ai timp pentru asta. Sunt apocalipse mărunte, similare nivelului de gândire a celor care nu mai pot respira în marea înghesuială a capetelor geniale care conduc societatea românească şi o transformă în turmă incapabilă să mai distingă binele de rău, normalul de anormal.

Nu ai cum să nu te întrebi unde este Statul român atunci când instituţiile statului sunt transformate în ţinte? Când un premier al unui stat este umilit de instituţiile statului, să nu ne mai mire că România devine, încet dar sigur, un spaţiu tot mai puţin comod pentru cei care doresc să se afirme cu tărie ca români în propria ţară.

Prin comparaţie cu Videanu, Udrea, Băsescu, premierul Victor Ponta este curat, însă liderul PSD are probleme de altă natură. A încercat să mai scuture România de căpuşele străine: FMI, BM şi controlorii financiari internaţionali. Nici Ceauşescu nu a fost iertat pentru asta, cum nici Năstase nu a înţeles la timp că, în faţa adversarului, o secundă de slăbiciune îţi poate aduce dispariţia publică.
Prin desfiinţarea publică a premierului Victor Ponta este desfiinţată România. În lipsa unor instituţii care să mai poată proba echidistanţa şi tratamentul egal, Victor Ponta devine o victimă a unui sistem cu adevărat ticăloşit, sistem care nu urmăreşte nimic mai mult decât schimbarea celor care conduc România. Că viaţa politică nu este o domnişoară de pension se cunoaşte, dar cât de prost trebuie să fii să nu vezi că cei care urlă şi fac absolut orice pentru a ajunge la putere sunt cele catalogate, mai ieri, curve hoaţe?

Nu ai cum să te întrebi, simplu şi clar: românii, doresc să fie readuşi la putere cei care au umilit ţara în perioada crizei financiare, foştii PDL-işti mascaţi în Noul PNL? Mai mult, instituţiile de forţă şi apărare ale României, armata şi serviciile, sunt atât de slabe şi înţesate de trădători încât a dispărut şi ultima fărâmă de orgoliu patriotic şi naţional, încât acceptăm să fim călcaţi în picioare în propria ţară?

Dacă răspunsurile la cele două întrebări sunt afirmative, atunci, să nu te mire dacă mâine, după ce premierul Ponta va fi „trântit”, vei urma tu, care azi priveşti bucurându-te imbecil că altuia i se face o nedreptate. Pentru că dacă are de plătit în faţa Justiţiei, Ponta trebuie să o facă. Dar nu în faţa unei Justiţii care nu are nici cea mai mică legătură cu demnitatea, echilibrul şi prezumţia de nevinovăţie. Din acest punct de vedere, actuala majoritate parlamentară poartă o vină greu de imaginat în termeni sociali, continuând să menţină articolele de lege care fac din abuzuri sancţionate în orice stat civilizat, chestiuni de ordin legal.

REFERINȚE >>>
Să le spună cineva să nu mai fie ţaţe!
Amintiri din viitor: Klaus Iohannis ne face să uităm de România
În lumea reală, și MRU a ratat contactul cu România
Președintele Iohannis girează cel mai perfid sistem al României post-comuniste
Mihai Răzvan Ungureanu vs. Remus Cernea
Adio, domnule MRU!
Sentimentul de teamă este tot mai prezent
Milioanele lui Iohannis, milioanele lui Ponta sau de ce nu contăm ca români
Mimând naivitatea şi speculând slăbiciunile lacheilor, preşedintele Iohannis loveşte în stabilitatea României
Problema PSD: COMUNICAREA CONVINGĂTOARE CU PUBLICUL!
Când C. P-Tăriceanu are dreptate
Iohannis, acelaşi scenariu. Este România egală cu Sibiul?
Alternativa preşedintelui în cimitirul elefanţilor
ALEGERI 2014 – Pentru ce reinventează Klaus Iohannis trecutul propriei soții?
ALEGERI 2014 – Privește-te în ochii lui Iohannis!
ALEGERI 2014 – Fragmentarea României
Scrisoarea unei bunici către Klaus Iohannis: “M-am întrebat ce aş face dacă aş rămâne fără să ştiu nimic de nepoţii mei?”
Fragmentarea României
NERUȘINAREA DE A SFIDA, ZÂMBIND, ROMÂNIA! Ghinion …
Ai nevoie de curaj să nu votezi un minoritar?
Iohannis, singurul cinstit din orașul cu arestați și sinucigași
Pentru că trebuie să știm adevărul despre onestul și bunul primar Kalus Werner Iohannis, prim-vicepreședintele PNL
Când nimeni nu te vrea … în Guvern

Cât contează un om în România: Iohannis vs. Omul de rând
Prematura îndepărtare de mase

Resuscitarea ostaticului Iohannis

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.