CHINA – Creşterea PIB cu 7%, T2 2015

China, cresterea de 7 procente in T2 2015Creşterea economică a Chinei arată semne de stabilizare, Produsul Intern Brut (PIB) înregistrând o rată de creştere de 7% în trimestrul al doilea din acest an, a informat Biroul Naţional de Statistică preluat de China Daily. Economiştii arată că ritmul de creştere este unul stabil, fiind susţinut de producţia industrială. Totodată, se aşteaptă ca guvernul chinez să continue politicile de sprijin economic, în lunile următoare.

Sectorul serviciilor, sau industria terţiară, a înregistrat o expansiune rapidă în prima jumătate a anului, cu o rata de 8,4%, comparativ cu 7,9% în primul trimestru, susţinut de dinamica tranzacţiilor pe piaţa de valori şi revenirea vânzărilor de proprietăţi.
Creşterea producţiei industriale a accelerat la 6,8% în luna iunie, de la 6,1% în luna mai. Creşterea investiţiilor în activele fixe, în primele şase luni din 2015, a scăzut la 11,4%, de la 13,5% în primul trimestru, ca urmare a contracţiei investiţiilor imobiliare, în ciuda politicilor de sprijin ale guvernului.
Creşterea vânzărilor de bunuri cu amănuntul a rămas stabilă, la o rata de 10,4% faţă de perioada ianuarie – iunie, comparativ cu 10,6% în primul trimestru. Pentru a susţine cererea internă, guvernul a continuat politicile de sprijinire a cursului yuanului, luând măsuri pragmatice pentru a accelera proiectele de investiţii în construcţia de infrastructură.

REFERINŢE >>>
ECONOMIA CHINEI | Semne pozitive, în ecoul sumbru occidental
Li Keqiang: China se confruntă cu provocări formidabile, orientându-se spre o nouă normalitate
Băncile chineze au devenit forţa dominantă în sistemul bancar mondial
Salariul minim la Beijing: 278 USD, pensia minimă: 541 USD
STRATEGIE | De la “Made in China”, la “Innovated in China”

China are potenţialul de a menţine creşterea într-un ritm raţional China creşte bugetul apărării şi întăreşte legile securităţii naţionale
China lansează teoria celor „Patru teme generale”
COMENTARIU | Noul mod de gândire în diplomaţia Chinei
Replici între liderii militari chinez și american
Li Keqiang: Tensiunile nu reprezintă imaginea de ansamblu a relaţiilor chino-europene, chino-americane
China creşte bugetul pentru apărare cu 12,2% Portavionul chinez a ancorat în portul Qingdao
850.000 de militari chinezi gata să apere integritatea şi interesele Chinei

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.